Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODLUKA SUDA

Prihvaćena Pripuzova jamčevina od 7,5 milijuna kuna

Petar Pripuz
Foto: Dalibor Urukalović/PD/PIXSELL
1/6
12.06.2017.
u 16:04

Izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog  suda  prihvatilo  je  zahtjev njegove obrane da mu se istražni zatvor  koji  mu  je  u  međuvremenu određen,  zamijeni  jamčevinom od 7,5 milijuna  kuna.

Petar Pripuz,  koji  se već desetak dana nalazi u bolnici zbog problema sa srcem, te koji je pod istragom zbog zloporabe teške oko 100 milijuna kuna, iz bolnice ipak neće u Remetinac. 

Naime, izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog  suda  prihvatilo  je  zahtjev njegove obrane da mu se istražni zatvor  koji  mu  je  u  međuvremenu  određen,  zamijeni  jamčevinom od 7,5 milijuna  kuna.  Osim  jamčevine,  Pripuzu su izrečene i mjere opreza, koje podrazumijevaju  zabranu  kontakata sa svjedocima, a ročište na kojem bi se trebali  utvrditi uvjeti jamstva zakazano je za utorak u 13 sati. 

Sin Ante ponudio jamčevinu od 4 milijuna kuna

Pripuz će tada morati dati obećanje da će se pridržavati uvjeta jamstva, te dostaviti dokaz  da je na poseban račun suda uplaćeno 7,5 milijuna kuna. S obzirom na njegovo zdravstveno  stanje,  a  u  međuvremenu  je  dobio  i  uputnicu za liječenje u klinici Magdalena, još nije poznato hoće li on moći doći na sud ili  će  sudac  istrage  ići  kod  njega  u  bolnicu, kao što su to učinili tužitelji, prije nego što su protiv njega te još 12 osoba donijeli rješenje o provođenju istrage.

Među  osumnjičenicima  je  i  Pripuzov  sin Ante, koji je jedno vrijeme bio nedostupan, a u petak se sam predao u Remetinac. Njegova obrana je ponudila jamčevinu  od četiri milijuna kuna, no sud o tom prijedlogu obrane još nije raspravljao.

Komentara 5

DU
Deleted user
17:07 12.06.2017.

Sad može najzad iz bolnice kući. Hehe.Da nisu prihvatili jamčevinu morao bi do kraja života živjeti u Bandićevoj bolnici.

RI
rikavac
20:00 12.06.2017.

Haha koja lakrdija od drzave pronevjeri 100 miliona kuna uplati 7.5 da ga puste da se brani sa slobode. I na kraju ga nece osudit oslobodit ce ga on ce im ostavit 7.5 miliona kuna i bit ce proglasen Biznismenom godine.

JO
josmalopanestalo
08:37 13.06.2017.

pa nije to puno 7,5 milja

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije