Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zagreb prednjači

Cijepljeno 45 posto odraslog stanovništva. Capak: Pred nama su novi izazovi koje donosi delta soj

Zagreb: Tisuće ljudi na suncu ispred Velesajma čekaju u redu za cijepljenje protiv COVID-a
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
1/6
06.07.2021.
u 10:43

Iako nismo dosegli planiranu procijepljenost od 50 ili 55 posto stanovništva na kraju lipnja, ne možemo biti nezadovoljni, kazao je ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak

HZJZ  je priopćio da je na dan 5. srpnja cijepljeno 37,3% ukupnog stanovništva odnosno 45,0% odraslog stanovništva. Ukupno je utrošeno 2.687.515 doza cjepiva. Ukupno je 1.511.987 osoba cijepljeno prvom dozom (uključujući doze sa statusom nepoznato), a od njih je 1.175.528 cijepljeno s dvije doze.

Najveći obuhvat cijepljenih prvom dozom postignut je u Gradu Zagrebu (43,4% ukupnog stanovništva, odnosno 52,7% odraslog stanovništva). Završeno cijepljenje ukupnog stanovništva u najvećem je obuhvatu ostvareno u Dubrovačko-neretvanskoj županiji (31,9%), dok je završeno cijepljenje odraslog stanovništva u najvećoj mjeri ostvareno u Gradu Zagrebu (39,4%).

"Iako nismo dosegli planiranu procijepljenost od 50 ili 55 posto stanovništva na kraju lipnja, ne možemo biti nezadovoljni. Ovih 45 posto odraslih građana koji su cijepljeni iskazali su povjerenje zdravstvenom sustavu i zaštitili su vlastito, ali i tuđe zdravlje. Pred nama su novi izazovi koje donosi delta soj i cijepljenje građana s dvije doze bilo kojeg cjepiva jedino je rješenje da zaštitimo najranjivije skupine građana, ali i da budemo mirni tijekom cijele turističke sezone.“, izjavio je doc. dr. sc. Krunoslav Capak, prim. dr. med.

Video: Što je zapravo delta soj koronavirusa i koliko je opasan?

Ključne riječi

Komentara 7

Avatar prodao sam  ukrajnu
prodao sam ukrajnu
11:30 06.07.2021.

Na društvenim mrežama poslednja dva dana deli se status splitske pevačice Ane Uršule Najev koja, kako je objavila, odbija da nastupa pod aktualnim kovid merama, koje je uporedila sa pevanjem na Hicinoj godišnjici braka.

5S
505.scrtom
11:25 06.07.2021.

točno, kolektivni imunitet nije potreban jer većina virus preboli,zaštita cijepivom se može pružiti starijima i rizičnim grupama,sve ostalo su gluposti

DU
Deleted user
11:32 06.07.2021.

Svi naši stožeraši i imunolozi kunu u kolektivni imunitet, a kojeg je nemoguće postići sa postojećim mRNA/DNA (Pfizer,Moderna,AstraZeneca,J & J ) genetskim cjepivima, jer dotična cjepiva ne sprečavaju zarazu, već samo bolest i hospitalizaciju i smrt. Strategija kolektivnog imuniteta zahtjeva cjepiva koje sprečava širenje virusa i zarazu, ova 'cjepiva' to ne nude. Dapače, pospješuju razvitak novih opasnijih sojeva. Nevjerojatno je kako su uspjeli prodati ovu priču znanstvenicima( za političare me ne čudi) Ova cjepiva nisu dugotrajna sigurna, što god Vam oni o tome rekli. Tko može biti siguran da će nakon cjepljenja biti sposoban imati zdravu djecu, npr. Nitko nije napravio (jer nije bilo vremena) nikakva istraživanja o eventualnim dugotrajnim posljedicima na zdravlje. Nije istina da nema efikasnog lijeka protiv koronavirusa. Proguglajte covid19criticalcare (radi se o udruzi doktora koji nisu kleknuli i koji se nisu pokorili ovom novom 'normalnom', radi se o doktorima koji rade na licu mjestu na intenzivnom odjelu i koji su kroz sito i rešeto korona krize u Americi, na licu mjesta metodom pokušaja i promašaja dopli do učinkovitih metoda liječenja, kako u prevenciji bolesti, tako i u liječenju. Oni su teško cenzurirani danas na socijalnoj mrežama. Koronu (a i sve nove sojeve) vrlo dobro ubija kombinacija antiparazitika (ivermektin,hidroksiklorokin,slatki pelin) u kombinaciji sa vitaminom D i zinkom. Provjerite doze na covid19criticalcare

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije