Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SAMO KOD NAS

Cijena parkinga izbezumila Roberta Pauletića: 'S vrha Srđa vila kliče, najskuplji si, Dubrovniče!'

Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
01.06.2019.
u 22:28

Nigdi i nikad, ni u najžešćem centru velegrada, koliko se sićan, parking nije košta više od 5, 6, najviše 8 eura na sat - požalio se Pauletić koji će nakon ovog iskustva u centar grada vjerojatno ići pješke.

Jedno je biti skup, a drugo je biti bezobrazno skup - zaključak je virtualne rasprave ispod statusa novinara Roberta Pauletića koji je noćaš doživio financijski i kulturološki šok nakon što je vidio koliko ga košta parking u Dubrovniku. Za nepuna četiri sata parkinga kod 'Vrata od Grada' morao je platiti čak 300 kuna, što znači da sat stoji otprilike 10 eura. 

- Parkira san u New Yorku, Buenos Airesu, Montrealu, Sydneyju, Mombasi, Tokiju, Moskvi i Londonu, i u još 500 gradova, i nigdi i nikad, ni u najžešćem centru velegrada, koliko se sićan, parking nije košta više od 5, 6, najviše 8 eura na sat - požalio se Pauletić koji će nakon ovog iskustva u centar grada vjerojatno ići pješke.

'Sad vidiš zasto je Ronaldo doša u predsezoni', 'Dobro, drugi put ću doć pješke iz Splita' i 'Skuplji parking od samoga puta' neki su od komentara na ovu tragikomičnu situaciju.

Ključne riječi

Komentara 59

TU
turbolet
06:17 02.06.2019.

Cijena je takva kakva je, istaknuta i vidljiva pa tko voli nek izvoli.

DU
Deleted user
00:09 02.06.2019.

Kaj je morti on moral dobiti nekakakvi "novinarski popust"?? I drugi ljudi plate pa ih nema po novinama.

Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
07:54 02.06.2019.

Neki gradovi ili njihovi dijelovi su zbog zaštite potpuno ili vremenski zatvoreni za vozila. Šire se pješačke zone svugdje u svijetu. Parkirališta što su bliža centru su sve skuplja a sam ulazak ili prolazak u zone blizu centra se naplaćuje. Nema deset gradova u svijetu koji su ugroženi brojem turista poput Dubrovnika. U Dubrovniku su ograničene mogućnosti gradnje u blizini starog grada. Visoke cijene parkirališta povezane su s visokim cijenama same gradnje i samog terena kao i sa željama i potrebama grada u ograničavanju broja turista koji vozilima dnevno ulaze u neposrednu blizinu gradske jezgre. Gospodin Pauletić očito u nedostatku novinarskog nadahnuća odlučio se za kritiku nečega za što on osobno zna da je normalno u želji da se odmakne od zaborava javnosti o njegovom osobnom liku i djelu. Jer već duže vremena nema ništa novog i zanimljivog ponuditi svojim pratiteljima i čitateljima. Ovako gaditi po Dubrovniku je očito bilo najlakše.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije