Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Napad na postrojenja u Saudijskoj Arabiji

Cijena nafte nastavlja divljati. Na Bliskom istoku situacija sve uzavrelija

Saudijska Arabija: Dronovima napadnuta naftna postrojenja
Foto: HAMAD I MOHAMMED/REUTERS/PIXSELL
1/5
17.09.2019.
u 09:15

Situacija je toliko ozbiljna da i Moskva pokušava smiriti situaciju, nudeći Saudijskoj Arabiji sustave protuzračne obrane kako bi se eventualni budući napadi spriječili

Zbog napada dronovima na rafineriju i naftna polja u Saudijskoj Arabiji, cijena nafte na svjetskom tržištu nastavlja divljati. U ponedjeljak navečer cijena je crnog zlata završila na svjetskom tržištu sa 69,02 dolara po barelu, što je poskupljenje od 14,6 posto u posljednja 24 sata, što je rekordno poskupljenje.

Posrednici na burzama panično pokušavaju osigurati dugoročne ugovore što je prilično siguran znak kako bi cijena nafte mogla nastaviti rasti.

Istovremeno, politička situacija na Bliskom istoku sve je uzavrelija. Američki predsjednik Trump najavljuje kako su SAD spremne na rat s Iranom zbog napada u Saudijskoj Arabiji, Teheran odgovara da će spremno dočekati i uzvratiti udare... Situacija je toliko ozbiljna da i Moskva pokušava smiriti situaciju, nudeći Saudijskoj Arabiji sustave protuzračne obrane kako bi se eventualni budući napadi spriječili.

Video: Napad na naftna postrojenja u Saudijskoj Arabiji

Komentara 4

Avatar dras32
dras32
09:42 17.09.2019.

Trumpe pazi samo da ti se ne ponovi Vijetnam, nije ti Iran Irak. Ali kao da su vama ikad išta značili životi vaših vojnika.

DD
dobar.d
10:35 17.09.2019.

Trampe, ma ko ljutio tvoje frendove koji novinare kolju po stranim ambasadama mirne duše ko što ti mirne duše twittaš (ili kako bi Manolić rekao : tandrkaš) koještarije.

ŠĆ
šćtrlj
11:49 17.09.2019.

Bez brige, Amerika je bivša supersila u opadanju. Iran im je opalio već 10-tak pljuski zadnjih godina da se sve zvonilo, ali oni se ne usuđuju napasti ga, pa tako neće ni ovaj put. Nisu se usudili napasti niti Sj.Koreju, niti Siriju, niti Venezuelu, iako su odašiljali takva prijeteća upozorenja. Nije ovo više 1990-ta...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije