Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Kućni ljubimci

Cijeli život žive u smeću, a jedina im je uloga da se pare i kote

U vrtnom 'štancerskom hotelu' deset je pasa, imaju tek nekoliko kilograma, puni su buha i rana po tijelu, najstarijoj kujici je 13 godina
12. srpnja 2016. u 19:55 2 komentara 1466 prikaza
Psi iz smeća
Foto: Privatni album
Pogledajte galeriju 1/12

Cijeli život njih desetero živi u smeću, nikad nisu cijepljeni ni čipirani i ne znaju kako je biti nečiji kućni ljubimac.

Oni to nisu nikad ni bili, imali su posebnu namjenu, služili su samo zato da se pare i da netko na njima zarađuje. Najstarijoj kujici 13 je godina, zbog komplikacija jedva je preživjela posljednji okot. Svi su minijaturnog rasta, imaje tek nekoliko kilograma.

- O psima se trenutno brine jedan beskućnik, ali nema uvjete za njihovo držanje. Izgrizle su ih buhe, tijela su im puna rana - kaže Diana Primožić Kukuruzović iz riječke udruge Vis Vitalis. Dodaje da psima hitno treba smještaj kako bi ih mogli očistiti od buha, unutarnjih parazita, cijepiti, čipirati, ali i sterilizirati.

- Ovako izgleda štancerski hotel. Nije kriv samo štancer koji je prijavljen i završio je na sudu, krivi su i svi oni koji su od njega godinama za 700 kuna kupovali pse koje je štancer držao u smeću - ističe volonterka iz Rijeke. Smještaj nema niti za jednog psa, a nema ga čime ni platiti. Pomoći joj možete uplatom na račun udruge IBAN: HR9224020061100710916, SEIFT/BIC: ESBCHR22, PayPal: udrugavisvitalis@gmail.com. A možete ponuditi i privremeni smještaj za bilo kojeg od ovih pasa.

<<dobili-smo-bolesno-stene-a-rekli-su-nam-da-je-i-zdrava-i-cijepljena

čest poremećaj
Kći naše glumice: 'Prije par dana dobila sam dijagnozu. Nije me sram što idem na terapiju i što sam tražila pomoć'
Presretan zbog nagrade
Modrić za VL otkrio kome bi dao glas za najboljeg hrvatskog nogometaša: On mi je idol iz djetinjstva