Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Srednjoškolci u Vukovaru

Cijeli razred obrijao se na 'nulericu' da bi potaknuo kolegu na šišanje

ćelavi,nulerica,šišanje
Foto: Goran Ferbežar/PIXSELL
1/11
06.11.2013.
u 14:03

Dječaci su napravili sve kako bi Adama Savčića potaknuli da se nakon deset godina napokon ošiša

Uobičajene učeničke šale i nagovaranja rezultirali su da je proteklog tjedna 20-ak učenika 3. razreda elektrotehničkog smjera Tehničke škole Nikola Tesla u Vukovaru obrijalo glavu. Razlog je da se njihov školski kolega Adam Savčić (17), koji se nije šišao gotovo deset godina i imao je kosu do pola leđa, također ošiša.

– Uvijek je bilo raznih šala i zezanja na račun moje kose i kako će me ošišati. I profesori su mi također govorili da bih se trebao ošišati. To je sve dovelo do toga da sam im prije nekoliko dana rekao kako ću se ošišati na ćelavo ako se prethodno njih 20 ošiša. U nekoliko dana oni su to i napravili pa sam se onda i ja ošišao – kaže Adam. Sam čin njegova šišanja obavljen je na školskom igralištu. Adamov zahtjev bio je da mu prijatelji donesu škare kako bi mogao odsjeći rep u koji je vezao kosu. Taj dio je kose sačuvao jer je to i dio obiteljske tradicije.

Nije mi žao. Iskreno, sad mi je lakše održavati kosu jer, kad se umijem, odmah operem i kosu

Adam Savčić

Naime, u obiteljskoj kući u Đeletovcima Savčići već čuvaju uramljene repove kose Adamova oca i mlađeg brata. Nakon što je ostao bez prepoznatljiva repa, sve je poslije bilo lakše. Prijatelj iz razreda Denis Margarin, koji je bio među onima koji su najviše inzistirali na njegovu šišanju, uzeo je prvi aparat za šišanje i odmah prošao njime po sredini tjemena kako više ne bi moglo biti povratka. U šišanju je poslije njega sudjelovalo još nekoliko školskih prijatelja koji su također željeli biti dio toga čina. Šišanje je snimano mobitelom, a postoji i snimka na kojoj svi učenici tog razreda ošišani na "nulericu" ulaze u razred.

– Nije mi žao. Iskreno, sad mi je lakše održavati kosu jer i, kad se umijem, odmah operem i kosu. U prvih nekoliko dana bilo je pomalo čudno jer sam stalno imao osjećaj da mi nešto nedostaje. Sada nosim šiltericu na glavi jer je pomalo hladno – kroz šalu kaže Adam. Dolaskom kući majka ga, bez prepoznatljive kose, nije odmah prepoznala. Poslije joj je, kako kaže Adam, bilo drago jer su kao razred pokazali da su složni. Na isti način reagirao je i otac.

– Razmišljam da više i ne puštam kosu. Ovako mi je ipak lakše i bolje – zaključuje Adam. Školski prijatelji kažu da je sve bila dobra šala, ali i kako su na ovaj način pokazali koliko su jedinstveni što danas nije čest slučaj. – U svakom slučaju imat ćemo jednu nezaboravnu epizodu iz srednje škole koje ćemo se svi uvijek rado prisjećati – kažu Adamovi školski prijatelji.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije