Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sve je objašnjeno

Čija je zapravo majica koju je nosio uhićeni Uroš B.: Vučić ga zbog nje povezao s Hitlerom

Ubojica Uroš B.
MUP
07.05.2023.
u 15:39

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić Uroša B., osumnjičenog da je ubio osmero ljudi, optužio je za veličanje Hitlera.

Majicu maturanata Ekonomsko-trgovačke škole iz Sopota, koju je na sebi u trenutku uhićenja imao osumnjičeni U. B. za ubojstvo osam, a ranjavanje 14 ljudi kod Mladenovca, predsjednik Srbije, Aleksandar Vučić, povezao je s ideologijom nacizma i Adolfa Hitlera. Ta majica, koju je U.B. nosio, zapravo pripada maturantima Ekonomske škole koji su je nosili prije 16 godina na maturalcu u Španjolskoj, Italiji i Francuskoj.

Video: Specijalci naoružani do zuba: Srpska policija objavila snimku na kojoj hvataju Uroša B.

"To je majica koja predstavlja originalnu majicu maturanta Ekonomsko-trgovinske škole iz Sopota koji su 2006. godine nosili na maturalcu u Španjolskoj, Italiji i Francuskoj“, kazao je za Nova.rs Stevan Vlajić osnivač pokreta „Samo jako“ i koordinator inicijative „Zeleni presek“, čiji je prijatelj kreirao spornu majicu.

Kazao je da ga je prijatelj koji je napravio te majice pozvao i pitao je li moguće da se ovo događa.

Podsjetimo, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, vikao je na konferenciji za novinare. "Kada uhapsite čovjeka, vi vidite da je on, da nosi majicu Heil Hitler, generacija 88. U Srbiji se diviš Hitleru! Đubre!", iznerviran je bio Vučić na konferenciji.

Komentara 10

BO
boom
16:28 07.05.2023.

Kakav predsjednik, takvo i društvo. Zao mi je samo tamo normalnih ljudi. Njima je zasigurno kao da žive u umobolnici.

LE
lector2corrector
17:09 07.05.2023.

A kakvu je on majicu nosio u Glini? Ili koju je majicu "upario" s "kišobranom" dok se jednog sunčanog dana šetao iznad Sarajeva?

Avatar Ninefinger
Ninefinger
18:16 07.05.2023.

On je video Španiju, Italiju i Nemačku i nemoj tko da je rekao da je ono Francuska! Vučić je Bog geografije, to znamo još od linije Kavlovac, Vivovitica, Kavlobag!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije