Naslovnica Vijesti Hrvatska

Čičak: Mamić i Boban ne mogu biti uzori mladim navijačima

Vrijeme je pokazalo da je nasilje na sportskim terenima, bez obzira na predznake i ideologije, samo nasilje, ističe Čičak
14. svibnja 2010. u 18:30 32 komentara 29 prikaza
mamić
Foto: Petar Glebov/24sata

Predsjednik Hrvatskog helsinškog odbora Ivan Zvonimir Čičak uputio je medijima izjavu u kojoj se bavi navijačkim nasiljem, s dva povoda. Prvi je nedavni sukob policije i navijača na utakmici Dinamo – Hajduk, a drugi onaj prije 20 godina na utakmici Dinama i Crvene zvezde.

Čičak ističe da Zvonimir Boban, koji je 13. svibnja 1990. godine napao milicajca koji je tukao Dinamova navijača, ne smije biti uzor. Vrijeme je pokazalo da je nasilje na sportskim terenima, bez obzira na predznake i ideologije, samo nasilje, ističe Čičak te pita što se može očekivati od navijača Dinama na čijem se čelu nalazi 'agresivni besprizorni Zdravko Mamić, osoba poznata po širenju primitivizma i mržnje, po prijetnjama i fizičkim obračunima. Skidao se do gola, psovao novinare, prijetio im, nazivao ih četnicima, jugoslavenčinama, a sve uz prešutnu podršku društvenog i političkog establišmenta', piše Čičak.

'Današnji naraštaji mladih navijača odgojeni su u razmišljanju u kojem je jedan fizički nasrtaj na policajca proglašen uzorom. Hrvatski su navijači dvadeset godina odgajani tako da je Boban zbog događaja na utakmici Dinamo – Crvena zvezda 1990. uzdignut na razinu uzora i kulta', ističe Čičak.

Digitalna komora
Digitalna komora
Poduzetnici, odsad ključne informacije doznajte klikom miša

A1 izdvaja za Vas

  • pumbica:

    čičak?Zbog ćrga njemu smeta Boban.Pa valda nije bio u toj miliciji.Boban je samo branio hrvatskog ćovjeka.Čičak je branio srbske delije.Pa zar takvi se bori za ljudska prava.Užas šta ovdje sve živi.Čičak odi u srbiju tamo pripadaš...

  • -obrisani-:

    Boban je na nasilje odgovorio nasiljem a ako se to smatra losim onda bih pitao sveznajuceg Cicka kako su trebali hrvati odgovoriti na nasilje u formi srpske agresije na Hrvatsku!?

  • -obrisani-:

    Moj idol je Čičak! Pustiću i bradu a vježbam govor i gestikulaciju! Jedino mi je teško nabaviti njegov poster u prirodnoj veličini: 8x5m!