Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 157
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ivan Zvonimir Čičak

Čičak: Mamić i Boban ne mogu biti uzori mladim navijačima

mamić
Petar Glebov/24sata
14.05.2010.
u 18:30

Vrijeme je pokazalo da je nasilje na sportskim terenima, bez obzira na predznake i ideologije, samo nasilje, ističe Čičak

Predsjednik Hrvatskog helsinškog odbora Ivan Zvonimir Čičak uputio je medijima izjavu u kojoj se bavi navijačkim nasiljem, s dva povoda. Prvi je nedavni sukob policije i navijača na utakmici Dinamo – Hajduk, a drugi onaj prije 20 godina na utakmici Dinama i Crvene zvezde.

Čičak ističe da Zvonimir Boban, koji je 13. svibnja 1990. godine napao milicajca koji je tukao Dinamova navijača, ne smije biti uzor. Vrijeme je pokazalo da je nasilje na sportskim terenima, bez obzira na predznake i ideologije, samo nasilje, ističe Čičak te pita što se može očekivati od navijača Dinama na čijem se čelu nalazi 'agresivni besprizorni Zdravko Mamić, osoba poznata po širenju primitivizma i mržnje, po prijetnjama i fizičkim obračunima. Skidao se do gola, psovao novinare, prijetio im, nazivao ih četnicima, jugoslavenčinama, a sve uz prešutnu podršku društvenog i političkog establišmenta', piše Čičak.

'Današnji naraštaji mladih navijača odgojeni su u razmišljanju u kojem je jedan fizički nasrtaj na policajca proglašen uzorom. Hrvatski su navijači dvadeset godina odgajani tako da je Boban zbog događaja na utakmici Dinamo – Crvena zvezda 1990. uzdignut na razinu uzora i kulta', ističe Čičak.

Komentara 32

PU
pumbica
19:46 14.05.2010.

čičak?Zbog ćrga njemu smeta Boban.Pa valda nije bio u toj miliciji.Boban je samo branio hrvatskog ćovjeka.Čičak je branio srbske delije.Pa zar takvi se bori za ljudska prava.Užas šta ovdje sve živi.Čičak odi u srbiju tamo pripadaš...

OB
-obrisani-
19:21 14.05.2010.

Boban je na nasilje odgovorio nasiljem a ako se to smatra losim onda bih pitao sveznajuceg Cicka kako su trebali hrvati odgovoriti na nasilje u formi srpske agresije na Hrvatsku!?

OB
-obrisani-
19:22 14.05.2010.

Moj idol je Čičak! Pustiću i bradu a vježbam govor i gestikulaciju! Jedino mi je teško nabaviti njegov poster u prirodnoj veličini: 8x5m!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije