Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vještačenje

Chirac "zaboravlja da zaboravlja" i opet uspješno izbjegava suđenje?

chirac
AFP
05.09.2011.
u 08:16

Liječnici su Chiracu dijagnosticirali anosognoziju, moždani poremećaj zbog kojeg su Francuzi mislili da boluje od Alzheimera

Suđenje za korupciju bivšem francuskom predsjedniku Jacquesu Chiracu (78), koje je trebalo početi danas vrlo vjerojatno će, javlja Telegraph, biti prekinuto prije nego što započne. Liječnici su, naime, Chiracu dijagnosticirali anosognoziju, moždani poremećaj zbog kojeg pacijent "zaboravlja da zaboravlja". Chiracu se trebalo suditi za zloporabu položaja i ovlasti u vrijeme kada je bio gradonačelnik Pariza prije nego što je 1995. godine sjeo u predsjedničku fotelju.

U svojoj 40-godišnjoj karijeri Chirac je povezivan s nizom korupcijskih slučajeva, ali nikada nije bio osuđivan. Čini se kako će opet uspješno izbjeći pojavljivanje pred sudom nakon što njegovi odvjetnici prilože neurološko vještačenje kojim se tvrdi kako se Chirac nalazi u vrlo "osjetljivom stanju zbog kojeg neće moći odgovoriti na pitanja o svojoj prošlosti".

- Predsjednik Chirac sudu je dao do znanja kako je voljan izdržati suđenje do kraja, ali njegove želje nisu u skladu s njegovim trenutačnim sposobnostima s obzirom na to da nije u mogućnosti prisustvovati ročištima – objasnili su Chiracovi odvjetnici

Uz to što zaboravlja da je zaboravio, nije svjestan svojih nesposobnosti, a u francuskim medijima prije nekoliko mjeseci pojavile su se spekulacije kako boluje od Alzheimera. Nakon što su Chiracovi odvjetnici sudu priložili medicinsko vještačenje o njegovu trenutnom zdravstvenom stanju sudac će danas odlučiti hoće li tražiti dodatno liječničko vještačenje, odgoditi suđenje ili u potpunosti odbaciti cijeli slučaj.

Komentara 4

OB
-obrisani-
13:54 05.09.2011.

ovo mu pakiraju jer nije htio na Irak, posljednji pravi francuz prezidente, ovi ostali su zna se koji

KU
kukuriku
15:38 05.09.2011.

..ma skoda da Miterand nije zív..., i on bi \"ima cá za recí\"....

PP
Pink Panter
12:09 06.09.2011.

Super,super. Sad kad za ovo saznaju Sanaderovi odvjetnici, evo uskoro ćemo čitati da i on pati od - anosognozije. Kako se toga već nisu sjetili!?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije