Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SASLUŠAN VJEŠTAk

Četvrto suđenje zbog trostrukog ubojstva u Slavonskom Brodu

Antun Blažević i Darko Vukojević
Foto: Žarko Bašić/Pixsell
25.04.2016.
u 15:54

Na prvom suđenju Blažević i Vukojević osuđeni su svaki na po 30 godina zatvora

Zbog ubojstva braće Draga i Željka Prgometa te Gorana Begića u lipnju 2004. u Slavonskom Brodu, danas je na zagrebačkom Županijskom sudu ponovo počelo suđenje Antunu Blaževiću i Darku Vukojeviću.

Radi se o četvrtom suđenju zbog trostrukog ubojstva kojem je, kako se neslužbeno pričalo, prethodio sukob između dva klana u Slavonskom Brodu – onog Ante Prkačina i generala Mladena Kruljca.

Na prvom suđenju Blažević i Vukojević osuđeni su svaki na po 30 godina zatvora i tu je već pravomoćnu presudu ukinuo Ustavni sud. Spis je potom prebačen u Zagreb i na drugome suđenju Blažević, inače Prkačinov šogor, dobio je devet godina i pet mjeseci zatvora, a Vukojević sedam godina. Na trećem postupku sudac Zdravko Majerović zaključio je kako su Blažević i Vukojević ubili u prekoračenju nužne obrane te Blaževića osudio na 13 godina, a Vukojević je ponovo dobio sedam godina zatvora. I tu je presudu ukinuo Vrhovni sud.

Na današnjem ročištu saslušan je vještak psihijatar dr. Miroslav Goreta, a na sud je kao svjedok bio pozvan i Prkačin koji je samo kratko rekao da ostaje kod svih iskaza koje je dao do sada.

>> Antun Blažević dobio je 13, a Darko Vukojević 7 godina robije

Komentara 1

RM
rmd3
18:30 25.04.2016.

Samo teraju do ustavnih kriminalnih sudova .Ustavni suci=Kriminalna organizac8ja na Drzavnoj razini.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije