Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rat na ulicama

Četvorici sudionika sukoba u Radićevoj zatvorske kazne

'21.02.2012., Opcinski kazneni sud, Ilica 335, Zagreb - Sudjenje prosvjednicima iz Radiceve ulice koji su se u nemirnim prosvjedima sukobili s policijom.  Photo: Goran Stanzl/PIXSELL'
'Goran Stanzl/PIXSELL'
21.02.2012.
u 18:50

Nekoliko osuđenih huligana je iz Radićeve iz protesta izašlo iz sudnice i zalupilo vratima

Uz ekscese u sudnici, upadanje osuđenika u riječ sucu usred obrazloženja presude te lupanje vratima na zagrebačkom Općinskom kaznenom sudu okončan je prvi veliki proces zbog napada na policiju. Trideset četvorica optužena su da su ciglama, kamenjem, pirotehnikom... napala policiju lani 26. veljače u središtu Zagreba. Sukob prosvjednika i policije u kojem je lakše bilo ozlijeđeno 30 interventnih policajaca i 18 prosvjednika, a oštećena su i dva službena vozila MUP-a, dogodio se odvojeno od mirnog prosvjeda "Stop progonu hrvatskih branitelja".

Htjeli probiti kordon

Nepravomoćnom su presudom trojica optuženih oslobođena, 27 onih koji dosad nisu osuđivani dobilo je uvjetne zatvorske kazne, a četvorici koji su već osuđivani izrečene su zatvorske kazne. Dejan Breberin osuđen je na godinu dana zatvora zbog napada na policiju, Nikola Lekić dobio je četiri mjeseca zatvora zbog sudjelovanja u grupi koja je napala policiju, a Željko Brkić i Zoran Blažek osuđeni su na jedinstvenu kaznu od godinu i mjesec dana zatvora zbog oštećenja policijskih vozila i napada na policiju. Proglašeni su krivima da su se odvojili od mirnog prosvjeda te krenuli Radićevom ulicom prema Markovu trgu. Kad su došli nadomak Kamenitih vrata, do metalne zaštitne ograde iza koje se nalazila interventna policija, okrivljeni su počeli bacati na policajce kamenje, boce, cigle, daske i druge predmete. Dok je sudac Milenko Đaković obrazlagao presudu, jedan od osuđenih se digao i rekao: "Ja ovdje nemam što raditi" te je zalupio vratima sudnice i izašao. Iako ih je sudac upozorio da u sudnici mora biti tišina, neki od osuđenih to nisu poštovali, nego su sucu upadali u riječ. Željko Brkić također je napustio sudnicu usred obrazloženja presude, a prije toga je sucu Đakoviću kazao:

– Ja sam hrvatski branitelj. Kome to smeta, to je njegov problem. Nisam napravio ništa.

Zahvalio sucu na presudi!

Ubrzo se digao i treći osuđeni Dejan Breberin.

– Mogu li obrazložiti? Možete li mi reći na koliko sam osuđen, na godinu dana bezuvjetne robije. Hvala! – rekao je Breberin te je napustio sudnicu, a nakon njega je još jedan okrivljeni izašao iz sudnice.

Tijekom suđenja mnogi su se branili da su se samo zatekli na krivom mjestu u krivo vrijeme.

Komentara 20

AL
AlienattacK
19:31 21.02.2012.

Molim?? Ovi ljudi su huligani???? Prije bih rekao da su pravi huligani zaposjeli sve društvene funkcije, uključivo i ovog suca, odakle teroriziraju običnu raju. To važi i za našu sramotu od medija.

Avatar Darko zg
Darko zg
19:56 21.02.2012.

Nije nikakvo čudo da su pretučeni dobili zatvorske kazne a batinaši su postale žrtve....

PR
pri
21:47 21.02.2012.

ili antu dobivaju pravomoćne kazne zatvora a oviaj što je prevario invalide skoro je dobio mjesto nadzornog u janafu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije