Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Eksplozija u rudniku

Četvorica rudara poginula u poljskom rudniku ugljena, vjerojatno u eksploziji metana

Premijer republike Poljske Mateusz Morawiecki
Reuters/PIXSELL
20.04.2022.
u 13:08

'Akcija spašavanja je privremeno obustavljena dok se barijera od prašine, koja štiti bazu od eksplozije metana, ne obnovi', navodi se u priopćenju tvrtke

Četvorica rudara su poginula, a sedmorica su ranjena u eksploziji u rudniku ugljena na jugu Poljske u srijedu ujutro, za koju je vlasnik rudnika rekao da je vjerojatno bila eksplozija metana. 

Vlasnik JSW rekao je da se eksplozija u rudniku ugljena Pniowek dogodila ubrzo nakon ponoći na dubini 1000 metara.

U to vrijeme na tom su se području nalazila ukupno 42 rudara, od kojih je 21 prevezen u bolnicu.

"Vrlo tužna vijest", napisao je zamjenik premijera Jacek Sasin na Twitteru. "Četvorica rudara poginula su od posljedica eksplozije u rudniku Pniowek. Traje potraga za još sedmoricom ... Priključujem se molitvama obitelji rudara", napisao je.

Većina ozlijeđenih zadobila je opekline, rekli su liječnici novinarima.

JSW je rekao da u spašavanju sudjeluje 13 ekipa, ali da su napori privremeno prekinuti.

"Akcija spašavanja je privremeno obustavljena dok se barijera od prašine, koja štiti bazu od eksplozije metana, ne obnovi", navodi se u priopćenju tvrtke

Dodaje se da obiteljima stradalih rudara pomažu psiholozi.

Poljski premijer Mateusz Morawiecki rekao je da su njegove "misli i molitve" s obiteljima rudara i da će otputovati na to područje.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije