Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Četiri otkaza u brodskom Centru za socijalnu skrb

Kaznene prijave koje su podignute tek će pokazati postoji li i kaznena odgovornost djelatnica.
01. veljače 2013. u 12:40 47 komentara 5 prikaza
milanka opačić (1)
Foto: Anto Magzan/PIXSELL

Četvero djelatnika brodskog Centra za socijalnu skrb ipak je, kako neslužbeno doznajemo, dobilo otkaze ugovora o radu.

Podsjetimo, nakon dobro proučenog izvještaja inspekcije Ministarstva socijalne politike i mladih, koja je utvrdila sve činjenice u slučaju preminule bebe i zanemarivanja djeteta te u slučaju podvođenja maloljetnice, šest djelatnika nije dobilo izvanredni otkaz, kako je najavljivala ministrica Milanka Opačić, nego tek mjeru upozorenja pred otkaz.

Međutim, ministrica je ubrzo iskazala svoje neslaganje s tako blagom kaznom te rekla kako situacija u Slavonskom Brodu nije ni blizu rješenja s opomenama. Otkazima za četiri djelatnice Opačić se pokazala dosljednom, a kaznene prijave koje su podignute tek će pokazati postoji li i kaznena odgovornost djelatnica.

>>Djelatnici Centra za socijalnu skrb dobili upozorenje pred otkaz

Poslije potresa bojali ste se oprati kosu ili otuširati? Psihologinja otkriva pozadinu takvog stanja
Vozi eko
VOZI EKO
Odgađa se edukativni projekt Vozi eko
 • zane01:

  Gdje ste talibani i domorodci, aktivisti SDP-a, klikajte minuse ! Barem nešto radite, kad nište u stanju ništa konkretno!

 • Avatar Khuen-Héderváry
  Khuen-Héderváry:

  Bilo je već i vrijeme da netko za nešto odgovara u javnom sektoru. Još su ih neki išli braniti na portalima. Šta je trebalo, čekati na masovna umiranje djece i staraca zbog nebrige?

 • zane01:

  U društvu golih domorodaca, obrazovani i civilizirani europejac je u debeloj manjini, što ne znači da su prvi u pravu, samo su brojniji! Moja procjena: buide jedno 10-ak minusa ... ili tko zna, možda se pojavi još nekoliko domorodaca!