Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
slavonski brod

Djelatnici Centra za socijalnu skrb dobili upozorenje pred otkaz

Slavonski Brod
Ivica Galović/PIXSELL
30.01.2013.
u 08:40

Nakon proučenog izvještaja inspekcije Ministarstva socijalne politike i mladih, koja je utvrdila sve činjenice u slučaju preminule bebe i zanemarivanja djeteta te u slučaju podvođenja maloljetnice, šest djelatnika ipak nije dobilo otkaz

Unatoč propustima u radu, šest djelatnica brodskog Centra za socijalnu skrb ipak neće ostati bez posla. Nakon dobro proučenog izvještaja inspekcije Ministarstva socijalne politike i mladih, koja je utvrdila sve činjenice u slučaju preminule bebe i zanemarivanja djeteta te u slučaju podvođenja maloljetnice, šest djelatnika nije dobilo izvanredni otkaz, kako je najavljivala ministrica Milanka Opačić, nego tek mjeru upozorenja pred otkaz. Tako je odlučilo Upravno vijeće centra koje, očito, ne nalazi kako su ti djelatnici počinili toliko teške propuste koje bi trebalo sankcionirani drugačije od opomene. Ipak, djelatnicima je zaprijećeno mogućim otkazima u slučaju ponavljanja istih ili sličnih propusta.

- Naša istraga na utvrđivanju naše odgovornosti išla je neovisno od Općinskog državnog odvjetništva, koje provodi kriminalističku obradu. Upozorenja su zaposlenicima dana sukladno odredbama Zakona o radu, Pravilnika o radu Centra za socijalnu skrb te Zakona o socijalnoj skrbi, a u tijeku su i obavijesni razgovori u policiji – kaže ravnateljica Centra Slavica Nikšić. Ona dodaje i kako su neke od 18 mjera za oba slučaja, koje je trebalo poduzeti za otklanjanje utvrđenih propusta s ciljem kvalitetnijeg stručnog rada, djelomično provedene i prije dolaska nadzora, a neke u razdoblju do primitka izvješća inspekcije.

>>Opačić podnosi kaznene prijave protiv djelatnika centra iz Sl. Broda

Komentara 32

DI
duncan_idaho
10:07 30.01.2013.

Opačić: 'Zgrožena sam količinom bešćutnosti. Očekujem izvanredne otkaze u Centru!' Zašto je ministrica lagala?

VA
vatra
11:51 30.01.2013.

opomena pred otkaz zbog smrti bebe. Sramotno

HR
Hrvat1949
09:50 30.01.2013.

sve odgovorne od ministrice do socijalnog radnika kazniti i to strogo da se vise nikada ne ponovi jer se radi o ljudskim zivotima i sudbina

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije