Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sud odlučio

Slučaj koji je potresao Bjelovar: Ubio vlastitog sina, dobio četiri godine zatvora

Sanjin i Radovan Vujčić
Foto: Facebook
1/4
23.01.2019.
u 17:36

Županijski sud u Bjelovaru donio je nepravomoćnu presudu protiv Radovana Vujčića kojeg se sumnjiči za ubojstvo vlastitog sina prije godinu dana.

Za ubojstvo vlastitog sina Radovan Vujčić (62) osuđen je na četiri godine zatvora. Gotovo točno na godišnjicu smrti svoga sina Sanjina Vujčića kojega je i ubio, Radovanu je Županijski sud u Bjelovaru presudio da je kriv, odnosno da je počinio kazneno djelo protiv života i tijela – ubojstvo u prekoračenju nužne obrane te je dobio kaznu zatvora od četiri godine.

Ova presuda za sada je nepravomoćna, a valja napomenuti kako se okrivljenog Radovana optužnicom teretilo za kazeneno djelo ubojstvo. U optužnici je stajalo da je u popodnevnim satima 12. veljače 2018. godine u obiteljskoj kući ispalio iz pištolja hitac u glavu svoga sina s namjerom da ga usmrta.

Tragedija koja je potresla građane odvila se u kući Radovana Vujčića u Bjelovaru gdje je, nakon poziva svoga sina, dozvolio da dođe kako bi razgovarali. Međutim, razgovor je brzo eskalirao u svađu koja je završila kobno za Sanjina Vujčića koji je preminuo
na licu mjesta. Tada je Radovan priveden u pritvor, a na zahtijev Županijskog državnog odvjetništva u Bjelovaru određen mu je istražni zatvor iz kojeg je pušten na slobodu nakon što su ispitali svjedoke.

Toga je dana Sanjin Vujčić (40) zvani Juda, vozač Hitne medicinske pomoći u Bjelovaru, došao posjetiti djecu u očevu kuću u Ulici Josipa Pupačića. Prije toga nazvao je oca koji je pristao na posjet ako ovaj obeća da neće stvarati probleme. Nekada je Sanjin Vujčić u toj istoj kući stanovao sa suprugom Sandrom i dvoje djece.

Vujčić je već neko vrijeme bio razveden od supruge koja je s djecom ostala stanovati u kući s njegovim roditeljima, a prema mnogim javnim obraćanjima, Sanjinu je teško palo što je razdvojen od djeca i što ih „odgaja“ njegov otac.

Ubojstvo u Bjelovaru

Komentara 3

Avatar adminjepeder
adminjepeder
17:51 23.01.2019.

Bravo moja Hrvatska državo,

Avatar Kljusar
Kljusar
19:56 23.01.2019.

to je malo ili puno ?

BL
blackpetar
19:22 23.01.2019.

Pa dobro dali postoji itko normalan u tom pravosuđu,pa ovo je ziva nakarada

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije