Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 63
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OTKRIVEN MOTIV ZLOČINA?

Cetinje potreseno nakon masakra kakvog ne pamte ni najstariji: 'Nije gledao u koga puca. Poginuo mi je prijatelj'

Montenegro mass shooting leaves 12 people dead and 6 wounded
Foto: STEVO VASILJEVIC/REUTERS
1/3
Autori: Vecernji.hr, Hina
12.08.2022.
u 21:22

Otkriveno je kako je napad izveo Vučko Burilović (34), a svemu je navodno prethodila obiteljska svađa

Danas oko 16 sati u crnogorskom gradu Cetinju došlo je do pucnjave u kojoj je ukupno ubijeno 11 osoba, a ozlijeđeno je šestero. 

Otkriveno je kako je napad izveo Vučko Burilović (34), a svemu je navodno prethodila obiteljska svađa. On je također poginuo nakon izmjene vatre s policijom, a mještani govore kako ovakvu tragediju ne pamte ni najstariji Cetinjani. 

- Vučko je pucao u svoju ženu, a onda je izašao na ulicu i krenuo na djecu, starice, nije gledao u koga puca... Čak je ubio i mog prijatelja, automehaničara koji je slučajno naišao na njega na ulici - ispričao je jedan Cetinjanin za Kurir.rs. 

- Pao mu je mrak na oči, napravio je to u nekakvom živčanom slomu. Ovako nešto ne pamte ni najstariji Cetinjani - dodao je. 

Crnogorski mediji trenutno prenose razne varijante onoga što se dogodilo, a Telegraf.rs navodi kako se sve odvilo jer je obitelj, koja je tamo živjela u podstanarstvu, kasnila s plaćanjem stanarine. 

>> VIDEO Krvoproliće u Crnoj Gori: Ubijeno 11 osoba među kojima su i djeca, napadača (34)  usmrtio sugrađanin

Borilović je, tvrdi izvor, pritisnuo ženu koja je bila podstanar, na što se ona požalila suprugu koji je bio na putu. Suprug je potom pozvao prijatelja koji je otišao do Borilovića koji je potom prvo ubio prijatelja obitelji. 

Neslužbeno se doznaje i kako se Borilović liječio u psihijatrijskoj ustanovi iz koje nedavno pušten. 

Borilović je navodno ranije radio kao konobar u Nacionalnom parku Lovćen. 

- Bio je lovac, a priča se da je ubijao ljude lovačkim karabinom. Imao je oružje. Jako nam je teško, ne možemo vjerovati da je on ovo napravio - ispričao je vidno potreseni Cetinjanin. 

Pogrebna tvrtka iz Budve krenulo je na Cetinje sa svojim vozilima, potvrđeno je za Vijesti.me.

Crnogorski premijer Dritan Abazović rekao je u petak da je napad na Cetinju, u kojem je ubijeno jedanaest ljudi, tragedija kakvu Crna Gora ne pamti.

"Pozivam sve građane Crne Gore da mislima zajedno budemo uz obitelji nevino stradalih žrtava, njihove rođake, prijatelje i sve građane prijestolnice Cetinja", naveo je Abazović na Telegramu.

Vlada Crne Gore će večeras proglasiti trodnevnu žalost povodom tragedije koja se danas dogodila na Cetinju, priopćio je Abazović.

Crnogorska policija još uvijek se nije službeno oglasila povodom te tragedije.

>> VIDEO Eksplozija bankomata na Markuševcu, oštećena i trgovina

Komentara 3

MA
malena1983
21:32 12.08.2022.

Remek djelo novinarstva..piše da je pucao prvo u svoju ženu i pobio svoju obitelj. Ma drugim portaloma piše da je ubio podstanarsku obitelj. Zašto pisati i nagađati ako se ne zna. Otac podstanarske obitelji radi u inozemstvu, kako je njemu.

XA
xaron
21:44 12.08.2022.

Ovo pokazuje koliko je bila dobra odluka da se odvojimo od ovih …..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije