Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Zanimljivosti

'Često smo susretali NLO, ali o tome nismo smjeli govoriti'

Umirovljeni pukovnik Suad Hamzić, otkrivajući pilotske priče, tvrdi da je osobno imao tri bliska susreta s nepoznatim letećim objektima
31. svibnja 2017. u 15:15 12 komentara 19873 prikaza
NLO
Foto: Mikael Buck/News Syndication/PIXSELL

Sredinom osamdesetih godina u Komandi Ratnog zrakoplovstva u Beogradu uspostavljeno je "tijelo" koje se bavilo susretima pilota tadašnje JNA s NLO-ima. Ovaj potez je bio iznuđen jer su se naši avioni veoma često na nebu susretali s letećim objektima čiju strukturu i brzine koje su postizali nisu znali objasniti, piše novosti.rs

Izvanzemaljci 'DOLAZE U MIRU' Uplašeni stanovnici u panici nazivali policiju: Počela je invazija NLO-a!

Umirovljeni pukovnik Suad Hamzić, otkrivajući pilotske priče, tvrdi da je osobno imao tri bliska susreta s nepoznatim letećim objektima, ali o tome nije smio govoriti. 

Najbolje pamtim datum 20. kolovoz 1970. godine, kada sam u dvosjedu Mig 21 s pilotom Dušanom Stipićem imao bliski susret s takvom letjelicom iznad Plaškog. Poslani smo na osnovu uzbune Radarskog centra i vrlo brzo stigli u vizualni kontakt s objektom, veoma velikim, koji je isijavao svjetlo. 

- Penjali smo se prema njemu nadzvučnom brzinom, ali nikako nismo mogli procijeniti visinu. U jednom trenutku objekt koji je lebdio i koji smo gledali ubrzao je i nestao. Izgubio se i s radara, rekao je Hamzić.

Hamzić je dodao i kako je nekoliko mjeseci kasnije sličan objekt lebdio iznad aerodroma u Bihaću i pošto ga je sa zemlje ugledala grupa pilota nestao je na isti način.

Hamzić je svoje iskustvo prenio u knjigu "Letačke priče" i kaže da je zahvaljujući "Titovoj vojnoj pilotskoj školi" ostvario mnoge ljubavi i ambicije.

Letio je na svim tipovima rakoplova kojima je raspolagala JNA do 1990. 

Vučić o vojsci: 'Nema više onih groznih čizmi koje smo u JNA nosili 1989.' Mjesec Što je to? NASA-ina fotografija Mjeseca zaintrigirala NLO stručnjake Max Spiers PRONAĐEN U POLJSKOJ Lovac na NLO-e umro u tajanstvenim okolnostima: 'Vjerujem da ga je netko ubio'

 

Župnik
zbog korone
Župnik u pismu vjernicima: Domove sami blagoslovite, a nama samo uplatite novac na račun
HT e-Liga
INTERVJU
'Nakon uspjeha HT e-Lige, još jače ulazimo u e-gaming segment'
  • hrvat007:

    Strasna sila,vidio sam ih '91

  • tek:

    Je... te Tito

  • crocop97:

    g.Hamzic je pilot i po, ako je to izjavio nema sumnje da se i dogodilo. Jedino je pitanje sto je to u stvari bilo , taj "NLO"? Mozda je to u biti bila neka amercika izvidjacka leteca spijunska naprava , ... prikaži još!, ili sovjetska? Ko ce ga znati..