Naslovnica Vijesti Crna kronika

Češki penjač (36) poginuo nakon pada u nacionalnom parku

Pao je s visine od 15 metara nakon čega je zadobio teške tjelesne ozljede. Dežurni tim HGSS-a odmah je krenuo u akciju kako bi mu pružili prvu pomoć
23. kolovoza 2014. u 12:33 7 komentara 2723 prikaza
NP paklenica
Foto: ilustracija/Dino Stanin/PIXSELL

Češki penjač (36) jučer je stradao u NP Paklenica prilikom penjanja sportskog smjera "Kanjon specijal" oko 17 sati. Pao je s visine od 15 metara nakon čega je zadobio teške tjelesne ozljede. Dežurni tim HGSS-a odmah je krenuo u akciju kako bi mu pružili prvu pomoć. Pozvani su liječnici i hitna pomoć koji su ga preuzeli. Usprkos naporima ozljede su bile preteške pa je penjač preminuo na putu za OB Zadar.

Akcija je završena u 17.15 sati. Jedan od dežurnih spašavatelja HGSS-a prevezao je obitelj unesrećenog u OB Zadar te se pobrinuo da dobiju sve što im je bilo potrebno. Obitelj je isti vratio natrag u Seline gdje su bili smješteni.

>> Slavni penjač zaprosio djevojku, otišao na penjanje i poginuo

Digitalna komora
Digitalna komora
Poduzetnici, odsad ključne informacije doznajte klikom miša
 • Vito:

  jacques.derom.7 23.08.2014 u 13:09h _______________ Očito nikad nisi bio u Velikoj Paklenici. ___________ Ovo je slika dijela kanjona Velike Paklenice nešto prije ulaska u tunele bivše jna, "zapadna stijena", prije zabrane slobodnog ulaza i naplaćivanja ulaza mjesto smo zvali "drugo ... prikaži još!o parkiralište". Jasno se vidi kraj "ravnog" dijela puta i početak uspona do "gornjeg" dijela Velike paklenice s kojeg se odlazi na penjanje po Anića kuku. To je snimljeno u vrijeme jednog natjecanja u "brzinskom penjanju" koje se održava, ili su se održavali, tijekom svibanjskih praznika.

 • Avatar krumpirsky
  krumpirsky:

  nije bitna slika, čovjek je pogino

 • dimitrijet:

  Nda, sreca pa nije zadobio ozljede prilikom pada nego tek nakon njega. Pregazio ga traktor valjda.