Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POGINULO PET LJUDI

Češki milijarder Kellner poginuo u padu helikoptera na Aljasci

Spasilački helikopter
Pixabay
29.03.2021.
u 09:01

Petr Kellner (56) počeo je stjecati bogatstvo za vrijeme postkomunističkog razdoblja u Češkoj, a njegovo se bogatstvo, po Forbesu, procjenjuje na 17,5 milijardi dolara

Češki milijarder Petr Kellner poginuo je u padu helikoptera na Aljasci, priopćila je njegova financijska grupa PPF u ponedjeljak.

PPF navodi da je u nesreći, čije se okolnosti istražuju, poginulo pet osoba.

"U najdubljoj boli javljamo da je osnivač i većinski vlasnik PPF grupe, gospodin Petr Kellner, tragično preminuo u nesreći helikoptera na Aljasci 27. ožujka."

Kellner (56) je počeo stjecati bogatstvo za vrijeme postkomunističkog razdoblja u Češkoj, a njegovo se bogatstvo, po Forbesu, procjenjuje na 17,5 milijardi dolara.

Devedesetih godina osnovao je s partnerima PPF kao investicijsku tvrtku kako bi sudjelovala u shemi privatizacije stotina državnih kompanija.

Grupa PPF ulaže u niz grana od bankarstva i financijskog sektora preko biotehnologija, osiguranja, telekomunikacija, poljoprivrede, do nekretnina. PPF, sa sjedištem u Nizozemskoj, aktivna je u Europi, Rusiji, Aziji i Sjevernoj Americi.

Ključne riječi

Komentara 12

NE
nebitnoime
09:28 29.03.2021.

Nesto dosta cesto svjetski milijarderi nestaju u nesrecama u zadnje vrijeme...

MP
miroslav.petkovic.7564
09:55 29.03.2021.

Nek mu je laka zemlja kako neki ljudi mogu bit tako bogati a neki za kave nemaju..Sve posteni radovi...Cesto padaju helikopteri ta amercka tehnologija kojoj se dive domaci amerikanci..

DU
Deleted user
09:47 29.03.2021.

Made in Todorić.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije