Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odgođena ovrha
Povratak na članak

Oglasio se i Alessandro, otac malenog Cesarea iz Splita

Nova ovrha opet će biti zakazana u idućih mjesec ili dva dana.

Komentari 32

DU
Deleted user
09:18 28.06.2017.

Koliko sam slusao po EU sudu poslije navrsene 4 godine kako dijete nije vraceno u Italiju primjenjuju se nove okolnosti. Dijete je trebalo ovrhom biti vraceno u Italiju ali i ne poslije 4 godine.Sto se tice pisma oca maloga Cesaree ostavilo me je u cudu da covjek ozbiljnih godina komentira tko je veci taj dobiva,tko ima vise stanovnika taj moze uciniti to i to........ kao da smo djeca. ........ uglavnom neozbiljno.

VL
NO
Novaaa
09:51 28.06.2017.

Piše kao da je došao pokupiti komad namještaja pa mu ga nisu dali, a ne malo živo biće sa osjećajima kojemu je majka bila do sada sve na svijetu, a njega skoro i ne poznaje. Da trebao ga je silom odvesti u Italiju, što ima veze ako mali doživi slom. Glavno je da ga odvede od majke i napokon joj se osveti. Tamo u njegovoj vili u Italiji će mu biti 100 puta bolje. Dadilja će ga čuvati dok on poduzetnik bude cijeli dan radio.

VL
IR
irenajordan95
09:33 28.06.2017.

Ovaj talijan pati od egomanije i sebeljublja ,taj osjecaj velicine izrazen ovom kratkom porukom u tancine moze opisati ovog bolesnika.

VL
SO
Somelier
10:31 28.06.2017.

"Otela je mog sina, štitili su je ustaški nacionalisti" . Ovakovi su naslovi u talijaskim novinama. Tko je više normalan na ovome svijetu. Ne bi me čudilo da su Ustaše i Isusa razapeli. Izgleda da je taj otac Alessandro u stalnoj vezi sa profi Hrvatskim antifašistima a zna se koji su to.

VL
DU
Deleted user
10:04 28.06.2017.

Prije svega ovu zenu treba strpati u zatvor jer je otela dijete. Nema veze sto je ona majka, nema pravo, pogotovo ne nakon pravomocne presude dijete izdvojiti tj udaljiti od roditelja. Dijete ima pravo i na oca i na majku! A kad ona ode u zatvor onda ce dijete doci prvom iducem skrbniku, a to je otac. Za otmicu djece treba uvesti smrtnu kaznu, za otmicu djeteta u ovakvom slucaju treba uvesti dugogodisnje kazne! Stavite se u ulogu oca. Tko normalan moze takav ostati kada ti netko otme dijete, kad znas tko ti je dijete oteo i gdje je, ali ne mozes k njemu!

VL
AL
Alkana
11:59 28.06.2017.

Ovom čovjeku uskraćena su njegova ljudska očinska prava. Pet godina djetetova majka je skrivala dijete od oca i potpuno ga time otuđila. Naravno, da dijete sada ne želi uopće čuti za oca. Zašto je ona bježala i skrivala se ako je nevina i ako je bila u pravu???? Sud prvo treba natjerati oba roditelja da se druže sa djetetom, da dijete bude pa makar i s majkom i u Italiji kod oca, pogotovo što su sad praznici školski. Dijete treba prvo upoznati oca i rodni kraj kao i svu svoju talijansku rodbinu, a onda se može razgovarati o tome gdje će i s kim će dijete dalje živjeti. Najveća krivnja je na majci!!! Čudi me da joj ljudi daju toliku podršku. Njena ljubav prema djetetu meni je odmah splasnula kad sam shvatila da je 5 punih godina bježala i skrivala dijete od oca. Nadam se da će ona za to i biti kažnjena. Roditelji, zatomite svoje strasti i svoj egoizam! Sjednite i dogovorite se! Isto vrijedi i za Severinu.

VL
N5
natali 5
10:07 28.06.2017.

Zasto ne puste da djete samo odluci s kime zeli radje zivjeti sa mamom ili tatom,je djete malo ali sigurno u toj dobi vrlo dobro zna dali zeli ostati kod mame ili ici tati u Italiju...Pustite nek djete samo odluci !!! i nikakva odluka Suda nesmije biti vaznija od odluke djeteta,jer ono sigurno najbolje s kime zeli ostati.

VL
KA
kafka
10:55 28.06.2017.

Treba li kazniti roditelja koji samovoljno odvede djete, tj. ukrade djete? Kako bi reagirali da npr. otac odvede kčerku rođenu u Hrvatskoj od majke hrvatice, u Iran ?

VL
Avatar debela koli
debela koli
09:24 28.06.2017.

Cesare iz Splita?

VL
MA
majmudin
09:11 28.06.2017.

to su takve budalaštine,samo je moguće u Hrvata...

VL
ZO
zoranos
10:00 28.06.2017.

Koliko ljudi, sa prosvijeda, znaju išta o roditeljima i tom djetetu? A koliko njih je tamo jer se zapravo bore za svoje interese (npr. Severina). Postavljam pitanje dal je normalno da oko 5% očeva u ovakvim slučajevima dobija dijete i nije li to diskriminacija muškaraca? Da li sudovi znaju i uzimaju u obzir da su npr. ženska djeca privrženija očevima? Ja to govorim iz svog iskustva, jer da se sada moja žena odluči otići ja bi izgubio kčer. I onda bi majka držala dijete godinu dana i nakon toga bi pitali djete kome želi - pa naravno da želi ostati sa majkom kada je u međuvremenu zaboravilo na oca i tko zna što sve slušalo o njemu. Jel to pravda?

VL
BO
bo2walrus
10:08 28.06.2017.

Znači ovako, žena živi u izvanbračnoj zajednici s muškarcem dulje vrijeme, što je po zakonu jednako bračnoj zajednici. Ima s njim dijete. Žive zajedno u drugoj državi. Sud te države dodijeli im zajedničko skrbništvo i zato što žive u toj državi, gdje ona ne radi, ali žive od njegovih prihoda kaže da dijete treba živjeti kod oca, s kojim živi i majka. I sad mamici nešto pukne i uzme dijete i odvede ga iz države prebivališta bez pristanka oca, ili ti otmica samo po sebi. Sud, naravno naloži povratak djeteta u Italiju, a s time se slože i naši sudovi. Nikad nećemo biti ni k od države, jer nitko ne poštuje odluke. Nije dijete vlasništvo majke ! I sad kao dijete nije naviknuto na oca? Kojem majka ne da pristup i truje dijete kako je otac smeće??? Čitam komentare i što ste vi pali s Marsa? Kakvi bakrači, emocije i sl. Majka je povrijedila pola zakona EU, pa i ljudskih i ne poštuje pravorijeke suda i sad je ona svetica? Gluposti. Prosvijed kojim se traži nepoštivanje suda...što sve još nećemo imati priliku vidjeti u ovom rvatistanu.

VL
PU
Pukovnik
18:20 28.06.2017.

Moj Alessandro! Dobro dosao na Balkan. Ovdje pravna drzava ne postoji nego zakon ulice. Mozes biti sretan da te krezuba rulja nije nabila na kolac. Tuzi RH na medunarodnoj razini pa ce biti dobro.

VL
DH
dalibor.hren
09:45 28.06.2017.

"PROCEDURALNA POGREŠKA"??? Ako je, tko je za nju kriv i koja je to pogreška?

VL
SI
sipuranikola
09:59 28.06.2017.

Htjela se malo oplemenit

VL
AS
AsatsU
09:14 28.06.2017.

Sta je prcala s talijanim, sto nije dala nekom nasem pa bi bilo lakse, a stim i nebi vrjedacilu naciju. Ali nase curice radije daju p...k...u strancima neg nasima... domace je domace cure znajte

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.