Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Popularni šaptač psima savjetuje (3)

Cesar Millan za Večernji: Strah od psa je stvaran, hrabro je suočiti se s njim

pas
Foto: Thinkstock
24.09.2014.
u 14:00

Prilikom prvog susreta, psa nemojte dirati, obraćati mu se i ono najvažnije – ne gledajte ga u oči!

Pas je učitelj života, uvijek ističe popularni šaptač psima Cesar Millan. No, što kad je strah od psa veći od želje da se družite s njim? Čitateljima Večernjeg lista Cesar savjetuje:

– Za početak, budite svjesni da je strah stvaran i kako podržavam vašu hrabrost da ga svladate. Donosim vam nekoliko savjeta koji će vam pomoći da se riješite straha od pasa!

Psi osjećaju ljudsku energiju. Kada prilazite psu, pokušajte se uvjeriti da se ništa loše neće dogoditi. Fokusirajte se na to uvjerenje cijelo vrijeme dok ste u blizini psa. Takvim samopouzdanjem projicirat ćete "sigurnu" energiju te početi upoznavanje na pravi način. Preporučujem da na prvom susretu ne dirate psa, ne obraćate mu se i ne gledate ga u oči. Ovo je jedna korisna vježba koja će vam olakšati upoznavanje. Da ne osjećate strah, što biste voljeli raditi sa psom? Kako biste mu iskazali ljubav? Kad biste ga mogli sami prošetati, kamo biste ga vodili? Da ste najbolji trener pasa na svijetu, što biste ga naučili? Fokusiranje na takve pozitivne scenarije pri upoznavanju pomoći će vam da fokus sa straha preusmjerite na "sigurnu" energiju.

Upamtite da psi komuniciraju putem energije i neverbalnih znakova kao što je vaše držanje. Ograničite napetost u svojem držanju, ali ipak zadržite snažan stav. Psi upoznaju svijet kojim su okruženi putem osjeta mirisa, stoga je njušenje jedan od načina na koji vas pozdravljaju. To je korisno znati pri započinjanju interakcije. Također je korisno razumjeti razlog svojeg straha od pasa. Bojite li se njegove veličine? Ili glasnog lajanja? Ili možda njihovih zubi? Identificirate li pasmine kojih se bojite, bit će vam puno lakše pronaći rješenje uz pomoć kojeg ćete se riješiti straha. Također, važno je poraditi na stavu punom samopouzdanja kako bi psi na vas reagirali na pozitivan način. Uvjeravam vas, možete prevladati bilo kakve strahove s kojima se susrećete!

>>Cesar Millan za Večernji: Pripremite psa na dolazak bebe

>>Vaš pas grize i ne prestaje lajati? Onda je ovo show za vas!

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Neanderthalac
Neanderthalac
14:20 24.09.2014.

Dobri savjeti. Primjenjivi i za upoznavanje s ljudima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije