Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nakon nadzora

Centar za socijalnu skrb Pula traži novog ravnatelja

Nada Murganić
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
VL
Autor
Romana Kovačević
17.12.2017.
u 07:45

Potraga za voditeljem centra događa se nakon nasilnog ubojstva trogodišnjeg Denisa Pašića

Upravno vijeće Centra za socijalnu skrb Pula raspisalo je natječaj za ravnatelja.

Taj se centar u svibnju ove godine našao u središtu pozornosti zbog stravičnog slučaja ubojstva malenog Denisa Pašića, koji je pronađen zadavljen u morskoj uvali, a optužene su njegova majka i maloljetna pomagačica, inače štićenica pulskog Doma za maloljetnike. Odmah nakon saznanja o nasilnoj smrti trogodišnjaka Ministarstvo za socijalnu politiku pokrenulo je nadzor nad centrom, a već nakon prvih rezultata ministrica Nada Murganić izjavila je kako je uočen niz nedostataka. Komora socijalnih radnika potom je pokrenula stručni nadzor, no njegove rezultate nisu objavili. Nezadovoljan što je Glas Istre u svom tekstu doveo u direktnu vezu smjenu sadašnje v. d. ravnateljice s ubojstvom djeteta, Antun Ilijaš, predsjednik Komore, poručio je:

“Nadzorom je utvrđeno kako se ova tragedija dogodila ubrzo nakon dolaska majke i djeteta u Pulu, dakle u početnoj fazi postupka reguliranja njihova statusa. U toj fazi centar nije imao informacije o rizicima koji ugrožavaju sigurnost djeteta.”

Pogledajte pokop malenog Denisa:

Nada Murganić Nada Murganić
1/23

Komentara 1

LU
Lujo123
10:58 17.12.2017.

Centre za soc. skrb ukinuti jer su izvor previše nepravdi i svinjarija, a služe samo za uhljebljivanje žena drugova! Čast velikim izuzecima!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije