Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 168
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AMERIČKA TEOLOGINJA:
Povratak na članak

Celibat i isključivanje žena dobar je model za tlačenje djece

Kad bi moje katoličke studentice bile na pozicijama moći, one bi drukčije rješavale pitanje seksualnog zlostavljanja u Katoličkoj crkvi - kazala je Seren Jones za CNN.

Komentari 4

SV
svitak
18:30 18.03.2010.

preporučujem gospođi neka se bavi problemima u svojoj crkvi koji su daleko veči

VL
OB
-obrisani-
21:46 18.03.2010.

Nije pošteno da se na bazi seksualne energije koja je osnova bioenergije, odnosno životne energije, sublimacijom, razvija religijska duhovnost. To je krađa od prirode, od života... Pravoslavnje je, u tom pogledu, čini mi se, nešto normalnije.

VL
OB
-obrisani-
22:55 18.03.2010.

i ja mislim da bi diskriminacija žena u katoličkoj crkvi loše prošla na evropskom sudu za ljudska prava u natječaju za posao zabranjeno je istaknuti spol tražene osobe, ne vidim u čemu bi natječaj za biskupa bio poseban?

VL
Avatar sasanet
sasanet
07:09 20.03.2010.

Veća prisutnost žena u crkvenoj hijerarhiji mogla je spriječiti nasilje nad djecom koje je bilo vrlo rašireno u Katoličkoj crkvi - mišljenje je vodeće američke teologinje Serene Jones. Naravno da bi se smanjilo nasilje nad djecom da ima vise zenana u crkvi. to nije ni trebala spominjat hehe.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.