Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Čekićem bez povoda izudarao njegovateljicu po glavi

02.06.2009.
u 16:13

ŠIBENIK – Istražni sudac Županijskog suda odredio je 48-satno zadržavanje u pritvoru za Šibenčanina Mladena M. (70) za kojega je kriminalističkom obradom utvrđeno da je pokušao ubiti svoju njegovateljicu Silvu F. (54).

Napad se dogodio u nedjelju poslijepodne u njegovu stanu, kamo je žena svakog dana dolazila čistiti, prati, spremati, kuhati i obavljati sve druge poslove koje bolesni muškarac nije mogao obaviti sam. Dok je žena pospremala, otišao je po čekić i bez ikakva povoda njime ženu dvaput udario u glavu.

Njegovateljica je pretrpjela ozljede na glavi i na rukama koje su ocijenjene kao teške, ali kako se stan nalazi u blizini bolnice, brzo joj je pružena hitna pomoć i uspješno se oporavlja. Prema riječima glasnogovornice PU šibensko-kninske Marice Kosor, napadač i žrtva nisu ni u kakvom rodu, nisu imali ni ugovor o doživotnom uzdržavanju, već je ona posao njegovateljice obavljala za novac koji joj je on davao od mirovine.

Mladen nije toga dana bio pijan, a kriminalističkom obradom nije utvrđen motiv ni povod napada. Pretpostavlja se da je uzrok incidenta bila samo senilnost počinitelja. Protiv njega podnesena je prijava zbog počinjenja kaznenog djela ubojstva u pokušaju. Ne zna se tko će se o njemu brinuti kad izađe iz zatvora. (hp)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije