Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DAVOR FILIPOVIĆ:

'Čekao sam na semaforu jer sam htio poštivati pravila, a u Splitu tada nije bilo te tipke'

Zagreb: Saborski zastupnici glasuju o dva nova ministra i potpredsjednici Vlade
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
29.04.2022.
u 21:16

Novi ministar priznao je i da ne zna kolika je cijena ulja, a ne zna ni kada je zadnji puta bio u trgovini

Prošle godine dao sam i neke nespretne izjave. Međutim, ima poslovica koja kaže da utakmica ne završava posljednjim sučevim zviždukom, nego kad svi nešto nauče. Ja sam naučio neke stvari, bilo je i izjava koje su pogrešno interpretirane. Tu sam kako bih sve ono što sam do sada radio, učio i u inozemstvu i kod nas, stavio na raspolaganje našim sugrađanima, rekao je gostujući u RTL-u Danas novi ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović.

> Veliki profil nekadašnje Plenkovićeve rezerve koja je postala ministar i njegov životni put iz ratnog Sarajeva preko Splita do Sabora za Premium je napisala Iva Boban Valečić.

Na pitanje koji će mu biti prvi potez, odgovara: 

- Ovaj vikend će biti djelomično radni, moram se pripremati za Bruxelles. U ponedjeljak je izvanredno vijeće ministara energetike. Prema tome, ova situacija agresija Rusije na Ukrajinu iziskuje razgovaranje na najvišoj razini kako rješavati ove probleme. U nedjelju idem u Okučane obilježiti 27 godišnjicu VRO Bljesak...

Rekao je i kako prate rast cijena te da je situacija kompleksna, ali da građane neće ostaviti na cjedilu. Međutim, ne zna koliko košta litra ulja. 

- Pa, ide to prema 18 kuna, ako sam dobro... ne znam kad sam zadnji put bio u prodavaonici. Ali pratimo to, budite sigurni da ćemo reagirati kao što je ovaj paket mjera koji je krenuo od 1.4. pokazao - rekao je te je dodao kako su sve opcije na stolu pa tako i zamrzavanje cijena. 

Upitan je i otvaranju tvornice cjepiva protiv karcinoma i koronavirusa o kojoj je govorio u kampanji za zagrebačkog gradonačelnika.

- Bilo je nekih nespretnih izjava i ne bih se više na to vraćao. To je nešto što je ad acta. Okrenimo se budućnosti. Rekao sam jučer na odborima, tu su i gospoda iz NGO-a...

Upitan je i o izjavi da je u SAD-u čekao na semaforu 15-20 minuta jer nije znao da treba pritisnuti tipku. 

- Semafor, evo, drago mi je da ste i u prilogu sad istaknuli, taj semafor... Znate što, evo, prošle godine u kampanji jedna vaša kolegica novinarka je napravila prilog sa svim kandidatima i zamolila je da se ispriča anegdota iz života. Kad sam došao u SAD, a došao sam nakon što smo postali prvaci Europe, evo, ovom prilikom pozdravljam Roka Ukića, skupa smo postali prvaci Europe, ja sam poslije toga otišao u Ameriku, dobio stipendiju, koja je bila jako puno novaca. Imali smo tamo predavanja da se striktno moramo držati pravila, načina kako se ophodi, do eventualnih prekršaja. U Americi imate nešto što se zove 'jail-walking'. Vi dolazite iz Splita, ja sam tad živio u Splitu, u Splitu 2002. nije bilo ovoga na semaforu, a ja sam htio poštovati pravila. To je bila šala na moj račun. Tada nije bilo te tipke, a ja sam se tada pridržavao pravila, tako ću se pridržavati i dalje. Ja bih volio da ste vi 2002. iz Splita otišli sa mnom tamo, pa da smo onda zajedno primijetili tu tipku - rekao je. 

Ključne riječi

Komentara 22

RA
radolizem
03:00 30.04.2022.

Mogo bi biti dobar i vrijedan, samo što će morati platiti školu sa svojim nespretnim izjavama. Pisani mediji su ga već počeli čerečiti i to će ga sada pratiti.

LU
luckyluke1
21:39 29.04.2022.

Filipovića sigurno čeka velika politička karijera jer ima sve kvalitete kao sposoban, normalan čovjek, domoljub

KA
kažemja
21:39 29.04.2022.

I taj čovjek će spasiti gospodarstvo Hrvatske?? Bravo Plenki ,na dobrom si putu da otjeraš i ono malo ljudi što je ostalo u Hrvatskoj.Još samo fali Šešelj,Šljivančanin i kapetan Dragan u Vladi i to bi bilo to.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije