Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tko je Jozo Čabraja

Čeka novo suđenje za ubojstvo, a nedavno se sam ranio

jozo čabraja
Foto: Miranda Cikotić/Pixsell
1/2
06.03.2019.
u 23:00

Pucnjava na cesti: U utorak navečer neka djevojka poslala mu je SMS da se nađu u Kaštelima, ali dočekali su ga hici

Jozo Čabraja (28) ponovno je završio u splitskoj bolnici s ozljedama od vatrenog oružja. Kao i sredinom siječnja ove godine. Međutim, ovaj je put policiji priznao da su na njega pucali, navodno dvojica s motocikla, dok je bio u automobilu, pišu 24sata. Pogođen je u ruku, zrno mu je okrznuo leđa, a još jedan hitac ga je pogodilo u nogu.

Čini se da nije posebno teško ozlijeđen jer se uspio sam dovesti do obližnje hitne pomoći u Kaštelima. Prema prvim informacijama, na mjesto sastanka oko 21 sat u utorak navečer u Kaštel Sućurcu došao je nakon poziva SMS-om stanovite djevojke. Tu su ga oko 21.10 zaskočila dvojica na motociklu.

Prije mjesec i pol dana došao je k liječniku s prostrelnom ranom abdomena. Međutim, tada je tvrdio kako se sam ozlijedio – navodno je čistio oružje te je zaboravio da je metak u cijevi. Taj pištolj nije pronađen. Mladi Kaštelanin široj javnosti postao je poznat u lipnju 2014. godine kada je u tijekom sukoba dvije skupine mladića u Kaštel Novom usmrtio tada 20-godišnjeg Marina Matijaša, kako ga tereti optužnica splitskog tužiteljstva.

Zbog ubojstva je godinu dana kasnije osuđen na 13 godina zatvora. Međutim, ta presuda splitskog Županijskog suda “pala” je na Vrhovnom sudu te novi postupak nikako da se zahukta. Čabraja se pravdao lošim zdravstvenim stanjem pa su onda njegovi branitelji zatražili izuzeće sudaca... U međuvremenu je Jozo Čabraja pušten na slobodu koncem 2017. godine. U pritvoru je proveo gotovo maksimalno vrijeme predviđeno zakonom.

>>Daruvarac izašao iz istražnog zatvora

Ključne riječi

Komentara 4

LA
lakočemo
07:05 07.03.2019.

ovo samo kod nas ubiješ čovjeka I nisi u zatvoru,svašta... nedaj bože nikome....

OB
ObrenM
06:57 07.03.2019.

"Pistolj nije pronadjen". Znaci policija ga pusta na njegovu rijec, da ne zna gdje je nestao pistolj sa kojim se ranio.Sa druge strane sudstvo pusta na slobodu osudjenog ubojicu.Sto ce biti sa onom djevojkom,koja ga je namamila ili se je netko posluzio njenim imenom?

BU
budan77
07:45 07.03.2019.

Zbog vasih zivota u blagostanju gospodo suci, onog koji vam placaju likovi kao sto su Cabraja ili Kovacevic ginu djeca drugih građana. Divlji zapad je bio mjesto tolerancije i ljubavi prema ovome sto se desava u RH, u ovoj lakrdiji od drzave gdje vi kao instrunenti koji trebaju stititi dostojansto i mir onih koji vam daju ocito premalenu placu za ono sto ste se skolovali, rusite i ono malo dostojansta sto je ostalo u ovom potpuno izgubljenom i prevarenom narodu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije