Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Crna kronika

Čehoku i Ptičeku ponovno suđenje u slučaju Mercator

Iz Državnog odvjetništva navode da Općinski sud u Koprivnici nije temeljito razmotrio provedene dokaze i stoga donio neosnovanu odluku o oslobađanju okrivljenika od optužbe
25. veljače 2021. u 19:15 2 komentara 720 prikaza
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/2

Županijski sud u Osijeku usvojio je žalbu Općinskog državnog odvjetništva u Koprivnici i ukinuo prvostupanjsku presudu Općinskog suda u Koprivnici kojom su dvojica okrivljenih hrvatskih državljana rođenih 1965. i 1962. oslobođeni optužbe da su počinili kazneno djelo sklapanja štetnog ugovora i poticanja na počinjenje tog kaznenog djela.

Rociste Filipu Zavadlavu 40 GODINA ZATVORA Stiglo obrazloženje presude Zavadlavu: 'Ako je imao problema, trebao ih je prijaviti, a ne pucati'

Radilo se o nepravomoćnoj presudi kojom su varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok i bivši direktor tvrtke Parkovi Miljenko Ptiček bili oslobođeni u tzv. slučaju Mercator, a koja je bila poništena na Županijskom sudu u Osijeku. Optužnicom se okrivljenog Čehoka tereti da je u ožujku 2006. godine na Ptičekovu inicijativu sklopio u ime Grada Varaždina ugovor o zamjeni nekretnina koji je bio štetan za Grad, i kojim je nastala šteta veća od 6.000.000 kuna, ističu u DORH-u.

- Županijski sud u Osijeku je ukinuo oslobađajuću presudu i vratio predmet na ponovno suđenje prvostupanjskom sudu jer je taj sud pogrešno utvrdio činjenično stanje, odnosno nije temeljito razmotrio provedene dokaze i stoga donio neosnovanu odluku o oslobađanju okrivljenika od optužbe. Općinski sud u Koprivnici dužan je, prema odluci višeg suda, ponovno provesti glavnu raspravu pred drugim sucem tijekom koje će ponoviti ranije izvedene dokaze, otkloniti utvrđene nedostatke i pravilno ocijeniti dokumentaciju te donijeti novu presudu koju je dužan potpuno i valjano obrazložiti – navode u Državnom odvjetništu.

Čehok je u obrani isticao da nije bilo nikakve štete za Grad.

 

>> VIDEO Milanović o imenovanju predsjednika Vrhovnog suda

GOTOVO JE!
Izdržavanje kazne: Otkriveno kada se Mamić mora javiti sucu, može se i žaliti
d
PROLJETNI NATJEČAJ
Najnoviji trend – Pastelno proljeće
  • Kalimero_12:

    Varaždincima stvarno nisu sve daske na mjestu kada biraju da ih vode kriminalci kao čačić, čehok i slični

  • Deleted user:

    Čehokova majka kad ga je rodila pri prvom pogledu na njega ustrvrdila je "Kriv je!"