Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLUČAJ VARAŽDIN

Čehok zanijekao krivnju, Patafta osporio sve navode optužnice

Ivan Čehok,Davor Patafta,suđenje
Foto: Goran Jakus/PIXSELL
1/7
04.02.2015.
u 14:28

Za što USKOK tereti Čehoka i ostale, gotovo sat vremena čitala je Ksenija Krizman, zamjenica ravnateljice USKOK-a, pojašnjavajući da se Čehok, Patafta i Huljev terete za udruživanje radi počinjenja djela

- Nisam kriv! - kazao je Ivan Čehok, bivši gradonačelnik Varaždina, kojem je na zagrebačkom Županijskom sudu počelo suđenje zbog optužbi da je pogodovao tvrtkama Davora Patafte od kraja 2007. do lipnja 2011. Krivnju je zanijekao i Patafta, koji je dodao i da “u potpunosti osporava sve navode optužnice. 

Da nisu krivi kazali su i Narcisa Huljev, Hrvoje Vojvoda i Tomislav Kezelj, koji je imao potrebu pojasniti i “da nije napravio nikakvu štetu”, a optužbe su odbacili i zastupnici triju optuženih Pataftinih tvrtki. A to za što USKOK tereti Čehoka i ostale, gotovo sat vremena čitala je Ksenija Krizman, zamjenica ravnateljice USKOK-a, pojašnjavajući da se Čehok, Patafta i N. Huljev terete za udruživanje radi počinjenja djela, a prema navodima optužnice, Grad Varaždin oštećen je za oko 50 milijuna kuna, dok su Patafta i njegove tvrtke stekle nepripadajuću imovinsku korist od oko 37 milijuna kuna.

Poslovi koji su obuhvaćeni optužnicom odnose na zbrinjavanje otpada, zamjene zemljišta te preuzimanje varaždinske zračne luke. USKOK smatra da je neke od tih poslova (zbrinjavanje otpada) Patafta dobio mimo javne nabave i bez potrebnih dozvola, dok se u nekim drugim poslovima (zamjena zemljišta), okoristio jer je, navodi se u optužnici, N. Huljev naložila sudskom vještaku da lažira procjene zemljišta. U uvodnom govoru tužiteljica je navela kako će USKOK dokazati da su optuženici počinili to za što ih se tereti. Obrane optuženika nisu iznosile uvodne govore, odnosno navele su da će ih  iznijeti, nakon što im optužba predoči dokaze na kojima temelji optužnicu.

Zanimljiv detalj u cijeloj priči je i podatak da je Grad Varaždin postavio imovinsko - pravni zahtjev za naknadu štete od optuženika, pa u parničnom postupku od Čehoka i Patafte traži po 31 milijun kuna,  od  N. Huljev 22 milijuna kuna, od Kezelja devet milijuna kuna te od Vojvode 306.000 kuna...Što se tiče imovinskih prilika optuženika, Patafta je kazao da ima 600.000 eura ušteđevine, dok je Čehok rekao da ima polovicu apartmana te 30.000 eura ušteđevine.

>>USKOK tereti Čehoka da je Grad oštetio za 49,5 mil. kn

>>Bilo bi oholo da sam im rekao da ne mogu posaditi te maćuhice
 

Komentara 3

PE
PeroJoso
15:36 04.02.2015.

Ministarstvo gospodarstva, Ministarstvo regionalnoga razvoja, Ministarstvo turizma, Ministarstvo zaštite okoliša i prirode itd. a da ne govorimo o tijelima nižih državnih struktura u zadnje 2-3 godine na kvazi studije i projekte koji nakon naplate uglavnom skupljaju prašinu potrošili su najmanje 250-300 mil. kuna. Zasto se i takvom rasipanju novca ne stane na kraj.

OB
ObrenM
17:16 04.02.2015.

Bio je tako simpatican i skroman.Vozio se je sa biciklom.Vec sam pomislio da ce ga proglasiti u najmanju ruku blazenim.Kad ono tamo -lopov samo takav.Vrhunac njegove farizejstine je bio,kad je nakon izlaska iz pritvora rekao,kako videci,da u hrvatskoj nije nista kako treba-obecao je povratak u politiku-da nastavi vise krasti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije