Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CIJENA 345.000 KUNA BEZ PDV-A

Čehok tvrdi da je jedan od kipova poslan na doradu jer liči na njega, kipar: Inspiracija nije bio on nego Canjuga

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
1/3
28.09.2021.
u 15:25

Bosilj kaže da je rješenje o skulpturi crkvenih redova u Gradu potpisano 27. svibnja ove godine, tri dana pred drugi krug lokalnih izbora

Podržavam umjetničku slobodu, podržavam različita mišljenja, ali nikada nisam i neću šutjeti na bezobrazluk, laži i gluposti koje iznosi onaj tko se predstavlja kao veliki vjernik, a zapravo ne drži ni do sebe, a kamoli da mu je išta sveto. Protiv sam bahatosti, samovolje i nepoštivanja procedura, istaknuo je varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj, reagirajući na komentar svog prethodnika Ivana Čehoka o spomeniku varaždinskim redovnicima.

Čehok tvrdi da nova vlast šalje spomenik na doradu jer jedan od kipova sliči na njega. Gradonačelnik Bosilj to odbacuje. 

Kaže da je rješenje o skulpturi crkvenih redova u Gradu potpisano 27. svibnja ove godine, tri dana pred drugi krug lokalnih izbora.

"Možda je legalno, ali nikako nije moralno. Što se željelo? Dobiti glasove vjernika. Kako? Ne uključivanjem crkvenih redova kojih se ovo itekako tiče. S čime? Gradskim novcem (345.000 kuna bez PDV-a), ali što je najvažnije, ne konzultirajući nikoga osim samoga sebe", iznio je Bosilj cijenu skulpture koju je od umjetnika Nikole Šanjeka naručio Čehok.

Šanjek je za portal varažinski.hr rekao da mu inspiracija za jedan od kipova nije bio Čehok, nego kapucin Anzelmo Canjuga.

>> VIDEO Tomašević objavio tko će pokriti štetu u domovima: "Do kraja tjedna trebalo bi biti sve sanirano"

Komentara 1

OB
Oblivion
16:08 28.09.2021.

Zašto paraziti sami ne financiraju takve gluposti nego na trošak pireznih obveznika?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije