Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Svijet

Čedo Jovanović: Protutužbom Srbija nastavlja s pogrešnom politikom

Čelnik LDP-a smatra da hrvatska tužba za genocid podnesena prije 11 godina "predstavlja odraz ratova iz 90-ih koji su bili određeni politikom tadašnjih predsjednika dviju zemalja, Slobodana Miloševića i Franje Tuđmana".
04. siječnja 2010. u 14:03 60 komentara 24 prikaza
Čedomir Jovanocić
Foto: VL

BEOGRAD - Čedomir Jovanović, predsjednik Liberalno-demokratske partije koja je stalna meta srbijanske desnice ponajviše zbog stavova o Kosovu koje je za LDP "završena priča", u izjavi beogradskoj Politici tvrdi da Srbija nastavlja provođenje pogrešne politike, posebice prema susjedima. Tu je izjavu dao zamoljen da komentira protutužbu Srbije za genocid.

- Protutužba protiv Hrvatske posljednji je primjer pogrešna pristupa i tumaranja u našoj vanjskoj politici - tvrdi Jovanović i podsjeća da kandidatura Srbije za EU obvezuje Srbiju da se ponaša kao europska država "gdje su prioriteti europeizacija i uspostavljanje najboljih mogućih odnosa sa susjedima". Pritom, drži Jovanović, suradnja i partnerstvo s Hrvatskom moraju zauzimati središnje mjesto.

Čelnik LDP-a smatra da hrvatska tužba za genocid, podnesena prije 11 godina, "predstavlja odraz ratova iz 90-ih koji su bili određeni politikom tadašnjih predsjednika dviju zemalja, Slobodana Miloševića i Franje Tuđmana".

- Nama je potrebna pametna vanjska politika, koja neće odgovoriti greškom na grešku koju je u prošlom stoljeću načinila Hrvatska. Nažalost, protutužba vraća Srbiju i naše društvo u atmosferu i političke poteze koji su bili karakteristični upravo za ta vremena - rekao je Jovanović dodajući kako u tom srbijanskom potezu ne vidi zaštitu državnih interesa i smatra da će to najviše štetiti građanima "koji su već teško stradali".

Zagreb: Počelo antigensko testiranje testiranje u srednjim školama
UČINKOVITOST CJEPIVA
Stručnjaci otkrili što se može dogoditi dođete li u dodir s virusom 10 dana nakon prvog cijepljenja
Digitalizacija
Modernizacija potrošačkog iskustva
Papir je prošlost, stiže era aplikacija
  • sudo.m:

    Tako mladim i perspektivnim politicarima poput Cede Jovanovica je vrlo tesko se probiti pored zaguljenih nacionalista i radikala ,a takvih je ogromna vecina.On je jedina svjetla tacka na srpskoj politickoj sceni i siguran sam da buducnost pripada njemu.Mlad je,pametan,perspektivan,karizmatican,...i vrlo objektivan!

  • -obrisani-:

    Čedo inače voli belo, kažu Srbi. Jest da je on uzeo Miloševića za ruku i odveo u maricu,ali je isto istina da vrlo slabo stoji u Srbiji. Od nas zavisi, vikao je s plakata. Nekako imam urođenu manu da bih ... prikaži još! simpatizirao ikog tko zagovara nekritički ulazak u EU, ma tko bio. Tužba-protutužba je besmisleno trošenje energije.

  • @aciide@:

    Partija Čede Jovanovića je sastavljena isključivo od nacionalnih manjina građansko ateističke orijentacije kakva u Hr ne postoji, stoga i treba razumeti da njih savršeno zabole dupe šta je Srpski nacionalni interes, uglavnom se finansiraju od strane Amera i iz Brisela ... prikaži još!a i vode politiku koju im oni diktiraju !