Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mevlut Cavusoglu

Turska će štititi Bošnjake u BiH

Cavusoglu
Foto: Sven Hoppe/DPA/Pixsell
12.07.2016.
u 09:46

"Naglašavam da Turska nikada više neće ostaviti svoju bošnjačku braću i sestre"

Turski ministar vanjskih poslova Mevlut Cavusoglu izjavio je kako je njegova zemlja odlučna zaštiti Bošnjake u Bosni i Hercegovini i kako neće dopustiti da se nad njima ponovo provedu zločini poput genocida u Srebrenici iz 1995. godine. objavio je u utorak sarajevski "Dnevni avaz".

"Naglašavam da Turska nikada više neće ostaviti svoju bošnjačku braću i sestre", izjavio je za ovaj list Cavusoglu koji je u ponedjeljak bio u Srebrenici na obilježavanju 21. obljetnice genocida.

Šef turske diplomacije je kazao kako je danas svima jasno da se taj strašni zločin mogao spriječiti i to je najvažnija lekcija koju bi svi morali izvući.

"Ujedinjeni narodi bili su tu, Europa i cijeli svijet bili su tu, možemo slobodno reći da se zločin dogodio pod pokroviteljstvom svih promatrača. To treba biti najveća pouka svima koji imaju bilo kakve dvojbe o naravi i razmjeru ovog zločina", kazao je Cavusoglu.

Istaknuo je kako su Bošnjaci bili žrtve samo zbog toga što su muslimani te je poručio kako odgovorni moraju biti kažnjeni a Bošnjacima zajedno sa Srbima, Hrvatima i ostalima ostaje graditi i razvijati zemlju u kojoj žive.

Cavusoglu je kazao kako nakon svega ipak vjeruje u suživot u BiH no dodao je kako je odgovornost političara u toj zemlji raditi na jačanju njezina gospodarstva i smanjenju nezaposlenosti kako bi za nju bilo budućnosti.

>> Protivnici beogradskog skupa za žrtve Srebrenice donijeli fotografiju Slobodana Miloševića

Komentara 21

Avatar Getrib
Getrib
10:50 12.07.2016.

Za početak mogu pomoći BiH slanjem milijun braće po vjeri koji su namijenjeni islamizaciji Europe.

DU
Deleted user
10:30 12.07.2016.

Pa Turska ne može zaštititi Turke u Turskoj....

KA
Karas
11:40 12.07.2016.

Prvo zastiti Kurde,koje tamanite pa tek onda stiti muslimane u BiH !!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije