Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
cijela kuba slavi

Castru za rođendan: Spremni smo odgovoriti pozivu revolucije

Maturanti
Foto: Goran Kovačić
1/2
13.08.2012.
u 11:56

Divimo mu se i poštujemo ga. Želimo mu dug život, i nadamo se da će uvijek biti nadahnuće svojim pristašama, poručili su bivšem predsjedniku njegovi simpatizeri

Brojni Kubanci okupili su se jučer u parku u središtu Havane kako bi proslavili 86. rođendan bivšeg predsjednika i tvorca Kube kakvu cijeli svijet zna, Fidela Castra. Castrov rođendan zapravo pada na današnji dan, ali mnogi Kubanci iskoristili su neradnu nedjelju kako bi odali počast bivšem predsjedniku.

Castro je rođen 13. kolovoza 1926. i unatoč kritikama Zapada i dalje je jako popularan među svojim sunarodnjacima, a u mnogim gradovima održat će se umjetničke izložbe i koncerti u čast vođe kubanske revolucije.

– Divimo mu se i poštujemo ga. Želimo mu dug život, i nadamo se da će uvijek biti nadahnuće svojim pristašama – poručili su iz središta Havane 86-godišnjem Castru njegovi simpatizeri.

Njegovi simpatizeri, među kojima je i impozantan broj mladih ljudi, tvrde kako je Castro uvijek stajao na stranu ljudi te su zbog takvog načina upravljanja državom spremni odgovoriti pozivu revolucije, bude li potrebe. Dok su odrasli govorili o Castrovim postignućima, najmlađi su se trudili što bolje pjesmom bivšem predsjedniku čestitati rođendan.

Ključne riječi

Komentara 9

RE
@rea
12:31 13.08.2012.

Dive mu se. Sve dok im se ne ukaže prva prilika da zbrišu iz zemlje.

OB
-obrisani-
12:31 13.08.2012.

Po americkom zakonu tko god napusti Kubu odmah automatski dobija residenciju u Americi, to tako traje vec 50 godina. Da je Amerika blizu Hrvatske u Hrvatskoj ne bi nitko ni ostao osim politicara.

MR
Mr. Right
06:19 14.08.2012.

Posto zive u blagostanju na stotine njih se ugusilo u okeanu pokusavajuci da dodju do Floride.Ako budete imali sanse pitajte Kubance koji su uspijeli pobjeci iz Kube sta misle o Castru.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije