Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'glas savjesti'

Magazin Time proglasio papu Franju osobom godine

papa franjo
Foto: Reuters/PIXSELL
11.12.2013.
u 14:10

"Bili smo usredotočeni na suosjećanje. Vođa Katoličke crkve postao je novi glas savjesti", piše Time.

Magazin Time proglasio je papu Franju osobom godine.

"Bili smo usredotočeni na suosjećanje. Vođa Katoličke crkve postao je novi glas savjesti", piše Time.

Urednica časopisa Nancy Gibbs objasnila je izbor. "Rijetko kad je novi igrač na svjetskoj pozornici dobio toliko pozornosti tako brzo kao papa Franjo. U devet mjeseci stavio je sebe u samo središte razgovora našeg vremena: o bogatstvu i siromaštvu, pravednosti i pravdi, transparentnosti, modernosti, globalizaciji, ulozi žena, prirodi braka – piše Gibbs u članku.

>> Papa Franjo je 'kralj Facebooka' 2013. godine!

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar Uzdanica
Uzdanica
14:46 11.12.2013.

Papi priznanja ne trebaju. Priznanje je kod oca nebeskog.

Avatar zatvaraju mi oči
zatvaraju mi oči
14:45 11.12.2013.

U Subotu 7. prosinca Papa Franjo je - primajući članove plenarnog zasjedanja Papinskoga vijeća za laike – razgovarao i s kardinalom Bozanićem. Tom progodom Sveti Otac je izrazio zadovoljstvo nedavno na referendumu izglasovanom zaštitom vrednote braka u Hrvatskoj. Nije magazingazin Time Papu Franju bez veze proglasio osobom godine.

Avatar tituš
tituš
14:48 11.12.2013.

Eto ga, dobio papa ono što je najmanje tražio! Naopako sve, on se skriva po Vatikanu u običnoj svećeničkoj odjeći, navodno pohodi stare, nemoćne, napuštene, vozi se u hrđavom Fordu, da bi evo opet bio osoba godine i to od koga proglašen. To je njemu kao pljuska!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije