Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Političke čistke

Časni sud HSP AS sa svih dužnosti suspendirao Vlajnića i Marenića

Čelnik tvrtke Dario Marenić kaže kako tekućine za e-cigarete prodaju u 70-ak zemalja
Ivica Galović/PIXSELL
03.10.2016.
u 13:55

Nakon ove objave oglasio se jedan od suspendiranih, Dario Marenić, koji je na Facebooku napisao kako stvarni razlozi suspenzije imaju motiv spriječiti protukandidaturu listi glavnog tajnika stranke Pere Ćorića na predstojećoj stranačkoj konvenciji.

HSP AS sa svih je dužnosti suspendirao predsjednika glavnog stana Tomislava Vlajnića, dopredsjednika stranke Darija Marenića te članove predsjedništva Vlatku Kovač i Jozu Rogošića.

U priopćenju ove stranke navodi se kako je Časni sud HSP AS prihvatio prijedlog o pokretanju stegovnog postupka protiv spomenutih visokih stranačkih dužnosnika te donio odluku o njihovoj suspenziji. Razlozi su, kažu, brojni i leže u njihovom djelovanju koje je u suprotnosti sa Statutom HSP AS i etičkim kodeksom, od neprovođenja stranačkih odluka i preuzetih obveza, nepoštivanja stranačkih dužnosnika, neprimjernog uznemiravanja članova i dužnosnika, nedostojnog ponašanja tijekom zadnje sjednice predsjedništva, javnog nanošenja štete ugledu stranke i njenih članova putem društvenih mreža, neovlaštenog i protuzakonitog snimanja, uvredljivog izražavanja i ophođenja prema stranačkim kolegama...

- Svako daljnje javno istupanje suspendiranih dužnosnika bit će u njihovo osobno ime i HSP AS se od istih ograđuje – stoji u odluci Časnog suda HSP AS.

Nakon ove objave oglasio se jedan od suspendiranih, Dario Marenić, koji je na Facebooku napisao kako stvarni razlozi suspenzije imaju motiv spriječiti protukandidaturu listi glavnog tajnika stranke Pere Ćorića na predstojećoj stranačkoj konvenciji. Prema njegovim riječima, ugled stranke srozan je na dno dna upravo zbog Ćorićevih istupa u javnosti, čime je HSP AS postao nepoželjan partner za pregovore bilo kome.

- Upravo je tragikomično čitati razloge u kojima se opisuju navodni prijestupi i povrede, s obzirom da je iste činio upravo on. Pozivam ostale, kako članove stranke, tako i dužnosnike da ne nasjedaju na laži, ucjene i prijetnje jednog propalog i potrošenog političara te da iste prijave nadležnim institucijama. Politika koju provodi Ćorić ide ka gašenju stranke nakon lokalnih izbora. Svi suspendirani, kao i oni koji će to postati u narednim danima, znat će povući konkretne poteze u cilju brige i zadržavanja članstva na okupu – naveo je Marenić. 

Komentara 1

R1
R1971D
15:11 03.10.2016.

Samo se Vi držite onih lumena Ćorića i Tepeša...sve ostale izbacite i 0,01% na izborima Vam je zagarantirano

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije