Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ne radi se na zahtjev trudnice
Povratak na članak

Štednja na rodiljama u Hrvatskoj: Carski rez je rizik ili povlastica bogatih?

Na vaginalnom porođaju naši liječnici inzistiraju i u slučaju mrtvorođenčeta

Komentari 27

VI
vječna.istina
20:23 02.07.2014.

Carski rez je ozbiljna operacija i odluku trebaju donositi stručnjaci! Svi koji misle da je carski rez bolji, jednostavniji i bezbolniji način poroda, očito ne znaju ništa o medicini.

VL
ME
melanija
20:00 02.07.2014.

nikad ne bih birala carski ak je trudnoca normalna.

VL
IS
istinaipravda
20:12 02.07.2014.

vjerujem kako bi vam uz pristojnu naknadu ugradili i trecu sisu a iz vlastita iskustva znam gdje u zagrebu za 500 eura ishoditi carski rez

VL
Avatar mileudarcina 1
mileudarcina 1
20:17 02.07.2014.

Dvi tisuće kuna košta carski rez pa naviše zavisno o platežnoj moći rodilje, sve u ovoj našoj državi ima nepisanu cjenu samo šta se svi pravimo grbavi i ćoravi a doktori i novinari pogotovo.....

VL
NV
novo vriijeme
22:17 02.07.2014.

Hrvatska nema niti jedan operativni nacionalni sustav upravljanja kvalitetom liječenja . Istovremeno se zbog toga na komplikacije i invalidnost troše milijuni kuna iz zdravstva. Svejedno, vrhunski stručnjaci za kvalitetu su onemogućeni u radu jer bi omeli stotine interesnih mjesta izz kojih se crpi novac.

VL
DA
danebi
20:16 02.07.2014.

A koliko ih znam koje su poslije kukale kad siv nije dobro zarastao....Ipak mislim da ako je trudnoca normalna ne treba operacije samo zato sto se neke boje normalnog porodjaja.

VL
MA
malena1983
23:17 02.07.2014.

Svaka operacija je rizik i to stoji, ali molim nekog ginekologa da mi onda pojasni zasto sve dame koje izadu iz npr.privatnih poliklinika rode na carski rez.Novine nas o tome izvjeste, samo pogledajte na netu. Nije mi jasno.

VL
VL
vlajina2
23:45 02.07.2014.

Javna je tajna da u Hrvatskoj možeš roditi carskim rezom ako "imaš doktora", odnosno isprsiš lovu..kvragu možeš i datum birat, još ako si nazovi celebrity... Ja sam se mučila 20 sati, izmrcvarili su i mene i bebu, mali se rodio sa hematomima...tako mi i treba kad nisam podmazala tamo gdje treba!

VL
CH
chemica
20:29 02.07.2014.

Znam bar dva slučaja gdje su zbog suludog inzistiranja na "prirodnom" porodu, majke rodile neurorizičnu djecu. Nekoliko godina povlačenja po doktorima i raznoraznim rehabilitacijama je "jeftinije" i "manje rizično" od carskog reza? U jednom slučaju čak sami roditelji sumnjaju da će im dijete ikada biti normalno. Za sve optužuju "sposobnog" doktora koji je šest sati odugovlačio porođaj da bi se na kraju ipak udostojao obaviti carski rez. Prekasno. Dijete je njegovom "zaslugom" malo "sporije", ali s tim nek se ostatak života bakću roditelji. Nije njegov problem. Nema druga Tite i nema više Partije pa da svaka ovca uzmogne na carski. Danas se ŠTEDI. Jel tak, "domoljubi"? Malo se preveć pokralo pa ajmo i na nerođenima uštedit. Ili je to više zbog "svjetonazorskih razloga"? Gdje je u Bibliji bilo carskog reza... Treba to "prirodno" pa tko živ i zdrav, a tko kasnije u invalidskim kolicima ili pak mrtav, kao što se povremeno vidi po Crnoj kronici. Nije jedno dijete platilo glavom ili ostalo invalidom zbog ovakve "svjetonazorsko-biblijske" prakse.

VL
DU
Deleted user
23:33 02.07.2014.

Uvijek isto anonimno komentiranje, ako se to tako moze zvati. Zasucite rukave i zavrsite medicinu. Ako ste stari uputite vas pomladak da to ucini. I ucinite ovaj zdrstveni sustav boljim. Sve ostalo nema smisla.

VL
Avatar upitnik.pita
upitnik.pita
18:30 03.07.2014.

...dijete je porađao liječnik koji je ušetao u zgradu... porodio dijete... uzeo novce i otišao... ne može netko s ulice doći u bolnicu i nešto odobriti ili ne odobriti... NEDOPUSTIVA PROCEDURA... nije niti trebao biti tamo... i neka svi prestanu manipulirati ovim slučajem za svoje dnevnopolitičke potrebe...

VL
Avatar EU afrodita
EU afrodita
22:16 02.07.2014.

pa naravno, ako je kirurg nesposoban onda mu je veliki rizik i rutinska operacija slijepog crijeva i carski rez i vađenje zuba

VL
VI
Visakha
21:54 02.07.2014.

Carski ne bi niti trebao biti izbor zene vec izbor zbog nemogucnosti normalnog vaginalnog poroda. Nazalost, nije uvijek tako. Zene koje imaju vezu u bolnici ili dovoljno love, idu ako zele, a zene kojima treba cesto lijecnici pustaju da se mrcvare po 20-tak sati prije nego sto ih stave na carski. Nisam medicinar, ali nisam cula da je ijedan porod koji je trajao preko 15 sati zavrsio bez intervencije ( vakuum ili carski). Cemu tako mrcvariti zene u 21 st?! Da spomenem sa je carski manji trosak nego placanje invalidnine i terapija za osteceno dijete.

VL
DU
duda25
18:18 03.07.2014.

Carski ez je već dugo povllastica onih koji imaju novaca...u Varaždinskoj bolnici se točno znalo koliko kome moraš platiti da bi carski bio izvršen...u načelu sam protiv toga i zagovaram porod prirodnim putem, ali kad postoji i najmanji znak potrebe pa doktori dragi , ne tražite lovu, nego ga napravite!!!! a inzistiranje na prirodnom porođaju mrtve bebe je po meni zločin , psihička trauma majke za cijeli život i za to bih ja nekog mogla likvidirati. Bez truna grižnje savjesti

VL
Avatar EU afrodita
EU afrodita
22:11 02.07.2014.

chemica...potpis, vjerojatno se radi o nekakvom zatucanom "svjetonazoru" po kojem sve mora biti "prirodno" da ne bi bilo "devijantno"...mislim da bi u Hrvatskoj trebali organizirati udrugu za prava pacijenata, ako već ne postoji...em moraju pod prisilom cijepiti djecu, em žene moraju rađati u mukama...možda zato što u Bibliji piše da ih je tako kaznio dragi bog?

VL
DU
Deleted user
18:47 02.07.2014.

mislim da je oboje..

VL
Avatar EU afrodita
EU afrodita
19:44 02.07.2014.

prvi put čujem ovakve gluposti...kakvi rizici, pa jeste li vi u Africi ili u EU...ako vam je zdravstvo barem na prosječnom nivou onda nema rizika...u Italiji gotovo sve žene rađaju carskim rezom, jer to je njihov IZBOR...i nikad nisam čula da su žene zbog toga imale nekih problema niti se u medijima piše o nekakvim rizicima

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.