Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Velika tragedija

Caritas pozvao građane i tvrtke da pomognu stradalnicima u Grčkoj

Požari u Grčkoj
Foto: Reuters/PIXSELL
1/7
27.07.2018.
u 10:42

Premda je to što se materijalnog tiče jedna simbolika s obzirom na veličinu materijalne štete u Grčkoj, mislim da je tu važnija kršćanska solidarnosti, poručio je biskup Mrzljak

Hrvatski Caritas pozvao je u petak hrvatske građane i tvrtke da pomognu stradalnicima požara u Grčkoj, grčkom Caritasu uputio je 10 tisuća eura žurne pomoći iz Interventnog fonda.

Caritas poziva hrvatske građane i tvrtke koji mogu i žele putem Caritasove mreže solidarno poduprijeti napore u skrbi za stradale obitelji u Grčkoj da novčane priloge uplate na: HR0523400091100080340; poziv na broj 257; svrha uplate GRČKA.

Požari u Grčkoj
1/23

U akciju se može uključiti i telefonskim pozivom na donacijski telefon Hrvatskog Caritasa: 060 9010 (cijena po pozivu 6,25 kn, PDV uključen), priopćio je Hrvatski Caritas.

Navodi i kako je odlukom svog predsjednika mons. Josipa Mrzljaka, Grčkom Caritasu uputio žurnu, simbolično "za prvu ruku" novčanu pomoć od 10.000 eura čime se uključio u napore međunarodne Caritasove mreže da za projekte žurne pomoći u požaru stradalim pojedincima i obiteljima osigura najnužnije životne uvjete.

Simbolična pomoć, važnija je kršćanska solidarnost

"Premda je to što se materijalnog tiče jedna simbolika s obzirom na veličinu materijalne štete u Grčkoj, mislim da je tu važnija kršćanska solidarnosti, upravo na tragu onoga što papa Franjo iskazuje kada želi pokazati blizinu, kršćansku sućut, molitvenu blizinu. I mi želimo iskazati ponajprije molitvenu blizinu", poručio je biskup Mrzljak, priopćio je Caritas.

Foto: Reuters/PIXSELL/Ilustracija

Predsjednik Hrvatskog Caritasa istaknuo je da se zainteresirani u akciju mogu uključiti uplatom novca na račun, telefonskim pozivom na donacijski telefon Caritasa, a vjernici novac mogu dati i u svojim župama.

"Prateći dramatične vijesti i potreseni slikama stradanja koje stižu iz Grčke, izražavam duboku sućut stradalima te iskrenu molitvenu blizinu i zajedništvo“, poručio je ravnatelj Hrvatskoga Caritasa mons. Fabijan Svalina.

Grčku su početkom tjedna pogodili najveći požari u posljednjem desetljeću; prema posljednjim podacima odnijeli su najmanje 80 ljudskih života, a 187 ljudi je hospitalizirano, među njima 12 djece. Materijalna šteta je ogromna a potpuni razmjeri štete zbrajat će se mjesecima. Grčke vlasti su objavile da će pogođenim područjima osigurati 20 milijuna eura, a za građane i tvrtke uvesti niz posebnih mjera.

Hrvatski Caritas već godinama svojim akcijama žurne i razvojne međunarodne pomoći – uz pomoć svih dijelova hrvatskog društva – sudjeluje putem mreže Caritasa Internationalis u zajedničkim Caritasovim akcijama u kriznim situacijama diljem svijeta izazvanima prirodnim katastrofama, sukobima i ratovima.

Komentara 1

RA
raikonen
09:37 28.07.2018.

Žao mi je grka, ali sve po običaju, popovi simbolično, a raja nek se isprsi!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije