Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pokušaj krijumčarenja

Carinici zaustavili ženu u zračnoj luci. Iznenadili se kada su otvorili kofere

Zračna luka Hamburg
Reuters
31.01.2024.
u 10:16

Protiv putnice podignut je kazneni postupak zbog pokušaja utaje poreza. Za ova djela je predviđena kazna zatvora do 5 godina ili novčana kazna.

Putnica je u zračnoj luci Hamburg pokušala u putnim torbama prokrijumčariti 158 šteka cigareta raznih marki. Do incidenta je došlo 19. siječnja kada je putnica podigla svoj kofer s pokretne trake kada je ugledala carinika. Tada mu je prišla i upitala ga gdje može prijaviti izgubljenu prtljagu. 

Glasnogovornik glavnog carinskog ureda Itzehoe kazao je da je putnica preuzela svoju prtljagu i krenula prema šalteru "Izgubljeno-nađeno", međutim tamo se nije pojavila, već se okrenula i sjela u blizini šaltera. Tamo je sjedila oko pola sata dok se uvjerila da na vidiku nema carinika te krenula prema izlazu za putnike bez robe koja podliježe carini. Međutim, dvojica carinika su n oprezu te su zaustavili ženu, piše Fenix Magazin.

Carinici su je priupitali što se nalazi unutra, a putnica je kazala kako se unutra ne nalazi nikakva roba koja zahtijeva carinu. Carinici su je unatoč njezinim tvrdnjama provjerili te u torbama pronašli 158 šteka cigareta raznih marki. Također, unutra nije bilo niti odjeće niti higijenskih potrepština. 

Carinici su pretpostavili da je riječ o krijumčarenju cigareta za komercijalni uvoz neoporezovanih cigareta. Protiv putnice podignut je kazneni postupak zbog pokušaja utaje poreza. Za ova djela je predviđena kazna zatvora do 5 godina ili novčana kazna.

POVEZANI ČLANCI:

VIDEO: Peruanska policija zaplijenila 7 tona kokaina pronađenog u pločicama

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije