Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRENIRALA I DJEVOJČICE

'Carica ISIS-a' osuđena na 20 godina zatvora: 'Ispirala je mozak djevojkama i obučavala ih da ubijaju'

Ilustracija
Pixabay
02.11.2022.
u 09:58

Leyla Ekren svjedočila je da je njezina majka Allison Fluke-Ekren zlostavljala nju, njezinu braću i sestre te da ju je udala kao "seksualnu robinju". Majka ju je s 13 godina, navodi Leyla Ekren, predala borcu ISIS-a kako bi dobila veću moć u terorističkoj organizaciji.

Allison Fluke-Ekren iz Kansasa, koja je vodila ženski bataljun ISIS-a u Siriji, osuđena je u utorak na 20 godina zatvora u saveznoj sudnici u Virginiji.

U lipnju je priznala krivnju po jednoj točki optužnice - urotu za pružanje podrške ISIS-u. Sucu je rekla da nije znala da je među stotinjak žena koja je vodila i obučavala da koriste oružje i eksploziv bilo i djece. Neke su djevojčice, naime, imale samo 10 godina, navodi CNN

Naime, tijekom desetljeća rada s ISIS-om, obučavala je druge žene koristiti AK-47, granate i samoubilačke pojaseve. 

Na raspravi o kazni u utorak, tužitelj Raj Parekh nazvao je Fluke-Ekren "caricom ISIS-a" koja je "ispirala mozak mladim djevojkama i obučavala ih da ubijaju".

"Postala je iskrivljena vizionarka za ISIS", rekao je Parekh pa dodao kako je Fluke-Ekren imala misiju stvoriti isključivo ženski bataljun. “Privlačili su je smrt i uništenje”, tvrdi. 

Tijekom saslušanja u utorak, jedna od njezinih kćeri pomagala je američkoj vladi u postupku protiv majke. Leyla Ekren svjedočila je da je njezina majka zlostavljala nju, njezinu braću i sestre te da ju je udala kao "seksualnu robinju". Majka ju je s 13 godina, navodi Leyla Ekren, predala borcu ISIS-a kako bi dobila veću moć u terorističkoj organizaciji.

Njezina je majka, rekla je Ekren, imala "žudnju za moći" i "mračne želje". Allison Fluke-Ekren posvjedočila je da je bila užasnuta optužbama za zlostavljanje djece i tvrdi da se to nikada nije dogodilo.

U svjedočenju na sudu, predstavila se kao majka punu ljubavi i skrbnica bilo koje zajednice u kojoj se nađe. Sucu je rekla da su je njeni muževi, od kojih je nekoliko umrlo boreći se za ISIS, odvukli sa sobom u Libiju i Siriju. 

Istaknula je kako je samo obučavala žene tehnikama preživljavanja, sigurnosti s oružjem i samoobrani. Prije nego što je izrekla kaznu, okružna sutkinja Leonie Brinkema rekla je da njezino svjedočenje ne smatra vjerodostojnim, ističući, između ostalog, da samoubilački prsluci nisu obrambeno oružje.

VIDEO Uhitili Brazilca na Plesu koji je progutao i pokušao prokrijumčariti 117 kapsula s 1,1 kg kokaina

Komentara 1

WT
WTF!
10:06 02.11.2022.

Samo 20 godina zatvora?!? Najmanje 150 god. Zapečačenih,da nikad više ne izađe.😡

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije