Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
hrvatska obala u narančastom

Capakova zamjenica: To je prvi znak za uzbunu, može se dogoditi da postanemo crveni

koronavirus
Foto: Marin Tironi/PIXSELL/ECDC
1/4
16.07.2021.
u 08:19

To crveno sigurno donosi puno teže uvjete za povratak stranaca iz Hrvatske u njihove matične zemlje. A to dovodi do stanje koje je bilo i prošle godine, naglasila  je zamjenica ravnatelja HZJZ Ivana Pavić Šimetin

Zamjenica ravnatelja Hrvatskoj zavoda za javno zdravstvo Ivana Pavić Šimetin kazala je u emisiji Hrvatskog radija "U mreži Prvog" kako je hrvatska obala na koronakarti Europe od jučer narančasta, te da je to prvi znak za uzbunu.

- Trebamo se svi prihvatiti posla, oni koji organiziraju događanja, putovanja, dolazak turista, pa i ostali koji trebaju dati svoj minimum, a to je cijepiti se - poručila je.

Trend porasta incidencije u županijama jadranske obale treba smanjiti i usporiti, jer se može dogoditi da iz narančastog Hrvatska postane crvena. - To crveno sigurno donosi puno teže uvjete za povratak stranaca iz Hrvatske u njihove matične zemlje. A to dovodi do stanje koje je bilo i prošle godine naglasila  je zamjenica ravnatelja HZJZ Ivana Pavić Šimetin.

- Da nam se ne bi to dogodilo svaki pojedinac morati dati svoj maksimum na individualnoj razini, a to je cijepljenje. Svi se trebaju cijepiti. Odmah, danas, sutra, nema odgađanja. I treba se pridržavati poznatih epidemiološkim mjera - nošenje maske, distanca, izbjegavati okupljanja i to svatko može napraviti. 

Komentara 77

WE
weAreCro
09:10 16.07.2021.

Hehehe, a svi se kao cude nesto sad, pa jos su pocetkom 6mj najavljivali svi da ce se usred sezone sve zatvoriti zbog novog vala. Mislim ovo je vise smiješno.

DU
Deleted user
08:51 16.07.2021.

Ne treba puštati cijepljene na obalu. Šire zarazu 😏

ME
MediciKM
09:05 16.07.2021.

Ova žena opasno konkurira premijeru. Zna se po čemu.... Hrvatskoj ne trebaju nikakvi vanjski neprijatelji, ovakvi likovi su sasvim dovoljni. BTW, je li itko vidio neku vijest iz Francuske?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije