Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Nitko nije teže bolestan'
Povratak na članak

Capak: Zaraženo 17 djece do devet godina, ukupno 41 mlađi od 20

Capak ističe da se situacija s koronavirusom stabilizirala i na otoku Murteru gdje je proglašena i karantena, kao i u Biogradu gdje je Specijalna bolnica za ortopediju, u kojoj se također zarazilo više ljudi, sada dezinficirana i priprema se za prihvat osoba sa slabijim i srednje teškim simptomima virusa

Komentari 3

DI
Dingo
15:39 03.04.2020.

Velika je razlika infekcija (postojanje prisutnosti virusa) i sam razvoj bolesti. Ono što je prije bila znanost sada je širenje panike. Nitko nikada nije rekao da su djeca imuna i ne mogu se zaraziti, ali jako jako jako rijetko će ikoje dijete razviti teške simptome, ako nije organizam već načet nekom drugom bolešću.

VL
Avatar Evo zore, evo kroasana
Evo zore, evo kroasana
20:57 31.03.2020.

Ne bih se složio da je sve tako bajno. Prije dva tjedna Slovenija je imala 200 slučajeva više od nas, a sad ima 65 slučajeva manje. Kod njih je dnevni rast 4%, kod nas 11%. Slično je već 10 dana, a mi smo prvi slučaj imali prije njih, uveli smo mjere prije njih, i nismo imali niti jednu eksploziju zaraze za razliku od njih. Linearni rast je dobar u smislu očuvanja kapaciteta zdravstvenih ustanova, koliko ih uđe, toliko ih iziđe, ali je u epidemiološkom smislu tempirana bomba. Val epidemije se mora skršiti na nulu kako bi se mogli pripremiti za novi val. Ako za 2-3 dana broj novih slučajeva ne počne značajnije padati, možda je vrijeme za nove ljude u stožeru.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.