Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sastanak s ugostiteljima u petak

Capak: Svi imaju strože mjere od Hrvatske, naše su liberalne

Beroš i Capak u službenom posjetu Krapinsko-zagorskoj županiji
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
30.09.2020.
u 14:20

Ako pogledate situaciju u Europi, vidjet ćete da svi imaju strože mjere od Hrvatske. Naše mjere su prilično liberalne. Neke su mjere uvedene jer smo imali izvore zaraza u nekim objektima, primjerice noćni klubovi, kazao je Capak

Ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak rekao je da glasnoća glazbe u ugostiteljskim klubovima nije najvažnije, te da će se s predstavnicima ugostitelja razgovarati i "pokušati dogovoriti". Sastanak s ugostiteljima kaže da misli da bi trebao biti u petak. 

Capak je rekao da na nacionalnoj razini nisu postrožene epidemiološke mjere, što je rezultat, kako je rekao toga što dosadašnje mjere "donose dobre rezultate":. "Zadnjih tjedana imamo stalno silazni trend", kazao je u razgovoru za N1.

Capak je rekao da se sada epidemiološki najviše razgovara o dolasku jeseni i zime, kada će ljudi više boraviti u zatvorenim prostorima, te je komentirao negodovanje ugostitelja na najavljeno stišavanje glazbe.

"Ako pogledate situaciju u Europi, vidjet ćete da svi imaju strože mjere od Hrvatske. Naše mjere su prilično liberalne. Neke su mjere uvedene jer smo imali izvore zaraza u nekim objektima, primjerice noćni klubovi", nastavio je Capak i istaknuo, primjerice, vjenčanja za koja broj uzvanika nije ograničavao, kako je rekao, Nacionalni stožer, nego lokalni:

"Uvidjeli su da im je to problem i tražili su snižavanje broja."

"Stišavanje glazbe je forsiranje jedne teze, jedne mjere, o kojoj se tek treba razgovarati. Mjera izgleda sasvim logična. Ako je velika buka, približit ćemo se jedan drugome, pojačavat ćemo glas, više ćemo raspršavati aerosol", objasnio je o čemu je riječ.

Za ugostitelje je rekao da se s njima nastoji imati konstruktivni dijalog: "Neka kažu koji su njihovi problemi, pa ćemo se nastojati dogovoriti."

Capak je kratko komentirao i stanje s domom za starije u Delnicama, odakle je posljednjih dana, otkako je tamo izbilo žarište Covida-19, umrlo troje štićenika. Capak je rekao da je dob oboljelih glavni rizični faktor. Rekao je da je njih 13 smješteno na bolničko liječenje, a da je većini ipak blaga klinička slika.

Komentara 2

AA
aabbcc
18:02 30.09.2020.

Ma hajde niti proizvodite maske ni testove ni vakcinu ..., i sta vas briga za druge neka svako svoje narodu utjeruje ...

Avatar Posjetio Titov muzej-tko sam?
Posjetio Titov muzej-tko sam?
14:29 30.09.2020.

Ima li što strože od potpunog Lock downa kojeg ste napravili?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije