Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STIGLI REZULTATI

Četrdeset štićenika u Splitu pozitivno na koronavirus, Capak: Sumnjamo u još tri doma

Krunoslav Capak, ravnatelj HZJZ-a
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
09.04.2020.
u 19:52

Radi se o vrlo teško pokretnim i nepokretnim bolesnicima tako da je vrlo vjerojatno da je virus ušao s nekim od djelatnika

Županijski Stožer CZ objavio je kako su dobili potvrdu KBC-a Split o testiranju preostalih 39 korisnika Doma za starije i nemoćne osobe Split iz smještajne jedinice u Vukovarskoj ulici. Čak 30 osoba pozitivno je na koronavirus, 5 štićenika ima negativan nalaz, a kod 4 osobe testiranje se mora ponoviti. S prvih deset zaraženih, što je potvrđeno u utorak 40 je inficiranih štićenika s drugog kata,od ukupno 49 koliko ih je evakuirano iz Doma i smješteno u Infektivnu kliniku.

 

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak večeras je potvrdio da postoji sumnja i u nekim drugim domovima.

- Danas znamo i za 8 pozitivnih djelatnika iz tog doma. Sumnjamo i na koronavirus i u nekoliko drugih domova, u Sisku, Pločama, Vinkovcima, uz već poznati slučaj štićenika u Koprivnici - kazao je Capak gostujući u Dnevniku Nove TV.

VIDEO Ministar Davor Božinović o popuštanju mjera

Ključne riječi

Komentara 19

Avatar tabadjija
tabadjija
21:04 09.04.2020.

Mislim da je odavno proslo vrijeme za mkrvu, vrijeme za teski batinu.

IV
ivanjoksimovic
21:05 09.04.2020.

Nije to nikakav autogol već jednostavno neminovnost. Desilo se i u Srbiji, i u Italiji, Spaniji, Nemackoj ... svuda. I bas to je povecalo smrtnost u drugim zemljama. Nemoguce je to izbeci jer radnici iz doma i snabdevanje doma nisu u karantinu. Imaju realnu potrebu da napustaju dom i svaki dan odlaze kucama. Jedino da se zatvore sa starima i iz foma ne izadju dok ne prodje korina, ali to je nemoguce. Osim toga statistika je varljiva. Pitanje je da li svi upisuju smrtnost kao italija i Spanija. Nemci sigurno ne.

Avatar Edgedancer
Edgedancer
21:08 09.04.2020.

Većina svih slučajeva u Hrvatskoj potječe od medicinskog osoblja. I ovdje je tako.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije