Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEOBIČNA SITUACIJA

Capak: Javili smo Pfizeru da iz jedne bočice možemo navući šest doza cjepiva, sad nam više naplaćuju

Stožer neće mijenjati aktualne epidemiološke mjere do 31. siječnja
Davorin Visnjic/PIXSELL
15.01.2021.
u 13:40

Nakon što su naši epidemiolozi javili kako iz jedne bočice mogu navući šest doza cjepiva, a ne pet, Pfizer im je odlučio to i naplatiti

Ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak kazao je na konferenciji za medije Stožera civilne zaštite kako rasapa cjepiva protiv koronavirusa nema jer su shvatili da iz jedne bočice Pfizerova cjepiva mogu izvući šest doza, a ne pet, kako je to proizvođač naveo.

Novinari su ga odmah pitali kako je to moguće.

– Mi smo imali deklariranih pet doza po bočici. Kolege su nam javljali da su mogli navući i šest, sedam. Tražili smo objašnjenje, Pfizer je rekao da je to moguće jer su dobili pritužbe i iz drugih zemalja. Onda su nam rekli da će nam odsad naplaćivati šest doza po bočici – pojasnio je Capak, a na pitanje kako to Pfizer ranije nije znao, odgovorio je:

– Kako je do toga došlo, pitajte Pfizer – rekao je Capak.

VIDEO Markotić, Capak i Božinović cijepili su se protiv koronavirusa pred kamerama. Beroš: "Cijepit ću se kad ostanem bez imuniteta."

Ključne riječi

Komentara 106

AB
abendblatt
14:56 15.01.2021.

Pa sad im javite, da mozete izvuci samo cetiri doze, odmah ce vam smanjiti cijenu.

NA
naslipo
14:52 15.01.2021.

Znači, ne znaju kolika doza imaju u bočici ali znaju da je cjepivo sigurno. Bravo Pfizer

SA
sargu123
13:53 15.01.2021.

Sigurno su ponosni ovi u stožeru. Na vlastitu pamet.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije