Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Čak 94 posto građana Vladine mjere ocjenjuje odgovarajućima

Kad se uspoređuju mjere koje je u borbi sa zarazom koronavirusom donijela Hrvatska i one koje se provode drugdje u Europi, velika većina građana, njih 65 posto, smatra da su hrvatske mjere bolje od europskih
28. ožujka 2020. u 22:40 6 komentara 966 prikaza

Prema istraživanju javnog mnijenja koje je za Novu TV na uzorku od 600 ispitanika provela agencija Ipsos, čak 94 posto ispitanih građana smatra da Vlada poduzima odgovarajuće mjere u borbi protiv koronavirusa, a samo po tri posto ispitanih misli suprotno ili ne može procijeniti. Na pitanje kakve bi trebale biti restrikcije kretanja, 43 posto od 600 ispitanih smatra da bi trebale biti još veće, 53 posto ocjenjuje da su dobre takve kakve jesu, a samo četiri posto da su prestroge.

Premijer Plenković o gospodarskim mjerama Vlade zbog koronavirusa 'Budite odgovorni' Plenković poručio: Apeliram na sve da se ne koriste krizama za profitiranje

Kad se uspoređuju mjere koje je u borbi sa zarazom koronavirusom donijela Hrvatska i one koje se provode drugdje u Europi, velika većina građana, njih 65 posto, smatra da su hrvatske mjere bolje od europskih, 31 posto drži ih podjednakima, samo jedan posto ispitanih smatra ih lošijima, a tri posto ne može procijeniti.

Vili Beroš OMILJENI GRAĐANIMA Ministar Beroš se oglasio na Twitteru, a građani mu poručili: 'Vilija za premijera'

Provoditelji Ipsosove ankete za Novu TV građane su pitali i koliko su upoznati s mjerama Nacionalnog kriznog stožera civilne zaštite. Polovica, dakle njih 300, odgovorilo je na to pitanje da je potpuno upoznato s mjerama, 47 posto smatra da je uglavnom upoznato, a samo tri posto nije upoznato s mjerama koje se provode u Hrvatskoj.

Na pitanje kako provode mjere Kriznog stožera, 63 posto ispitanih tvrdi da se pridržava svih uputa, 35 posto se drži većine uputa, jedan posto samo dijela, a jedan posto uopće se ne drži uputa. 

VIDEO Đikić: Hrvatska ulazi u kritičnu fazu borbe protiv koronavirusa i sudjelovanje građana je od iznimne važnosti

Zadar: Testiranje na Covid-19 u Općoj bolnici
PISMO OBIŠLO HRVATSKU
Prebolio COVID-19 pa otkrio što morate imati doma: 'Korona boli kao sam vrag'
NOVA REVOLUCIJA POLJOPRIVREDE
Star Trek na hrvatskoj njivi: Dronovi snimaju štetnike, AI zbraja kukuruz, traktor sam vozi...
  • Švecki epidemiolog dr.Pedersen:

    Moj stav: epidemiološke mjere odlične, represivne mjere vrlo dobre, infektološke mjere loše ali za to je krivo općenito stanje zdravstva, organizacija društva u krizi totalna katastrofa, gospodarske mjeretragedija. Ukupno represija i ograničenja dobri, sve ostalo banana, savršeno odgovara boljševičko-ud-baškom mentalnom ... prikaži još! sklopu, odnosno mentalitetu zatvorskog čuvara.

  • kronika20:

    Nije teško zamisliti kakav kaos, tragedija, urušavanje društva, propast države bi bio da je sada na vlasti komunjarska vlada na čelu sa slučajnim, koji su u idealnim uvjetima zadužili Hrvatsku za 100 milijardi, uništili 100.000 radnih mjesta, iselili više od ... prikaži još! 100.000 mladih Hrvata.

  • densokubura:

    iste ili slične mjere su donijele većinom sve države u europi ne vidim sad tu nešto posebno pozitivno ili negativno, to je kao da nas netko napadne pa vlada donese odluku da ćemo se braniti pa svi hvale vladu bravo ... prikaži još! vlada vi ste najbolji odlučili ste se braniti a ministar obrane je najbolji čovjek na svijetu, ajte malo ohladite sa berošom......