Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NIJE SLUČAJNO
Povratak na članak

CARNet otkrio poraznu činjenicu o hrvatskim školama

Među 151 evaluiranom školom nema nijedne digitalno napredne ni digitalno zrele škole

Komentari 7

BE
bego1
11:52 27.11.2016.

Informatika je potrebna danas i treba se učiti u školama. Ali zar je potrebno raditi cijeli nastavni program preko računala i tableta i svih tih tehnologija?! Pa djeca nam ubrzo neće znati ni pisati,nece znati što je papir i olovka. Sjediti će jos više za računalima,kriviti kičmu,debljat se,kvariti oči i desocijalizirati.. Stalno se priča kako djeca ne znaju matematiku.. kako ce znati kad ništa ne rade bez pomagala tj računala. Tehnologija se treba koristiti ali po meni je bezveze forsiranje rada na tabletu i računalu u sklopu svakog predmeta koje se sve više nameće.

VL
Avatar prof.baltazar
prof.baltazar
11:53 27.11.2016.

Nemam snage i koncentracije za ovaj stručan članak. Naše škole su na razini AU monarhije kao i naša sveučilišta. Jednostavno, koliko para toliko muzike. Jedino bi mi u Hrvatskoj velika čuda za malo lovice. Neke stvari su besplatne ali ne i obrazovanje.

VL
Avatar Ivica_ponovo
Ivica_ponovo
12:27 27.11.2016.

Nije to porazna činjenica o hrvatskim školama. To je porazna činjenica o hrvatskoj politici. Jer znamo tko određuje koliko će novca dobiti kako škole, tako i bolnice, znanstvenoistraživačke ustanove... Ali, ako bi škole dobile novce za kvalitetno osposobljavanje naše djecece - koliko bi ostalo političarima za redovne promjene mobitela automobila i sl. koje redovno mijenjaju plativši ih iz proračuna. I onda iz CARNeta iznose neke činjenice. :P

VL
MA
maklin
07:06 29.11.2016.

CARNet je nesposoban to se vidi zadnjih 10 godina. Sve države EU grabe naprijed u e-Školama i e-obrazovanju samo mi ništa. Vrijeme da se promijeni onaj gospodin u Carnet i svi njegovi ljudi- Vrijeme je za nove i mlađe sposobnije i stručnije.

VL
Avatar NikadRobom
NikadRobom
13:53 27.11.2016.

Bravo.Bitno da dajemo milijune nevladinim udrugama (citaj parazitima) dok nam djeca jos koriste kredu,ma bravo.

VL
LR
ludjacki_razuman
00:31 28.11.2016.

Ma pusti ti te, kako se zovu, info...informacijsko-komunis...komunikacijske teknologije, ili kako se već zovu: daj ti meni još koji sat vjeronauka u školi, još malčice glazbenog i zemljopisa pa da vidiš reda i rada, pameti i prosperiteta! U Švicarskoj će predsjednici obećavat narodu da će uskoro postat "mala Hrvatska", umjesto da se kod nas priča da ćemo postat Švicarska...

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.