Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Čak 72 posto Hrvata ne želi Sanaderov povratak

sanader
Patrik Macek
VL
Autor
Jasmina Popović
04.01.2010.
u 18:59

Premijerka u odnosu na Sanadera bodove skuplja najviše u Istri, Primorju, Gorskom kotaru te Zagrebu i okolici. Čak 74 posto ispitanika iz Dalmacije također smatra da je bolja na svom mjestu od Sanadera.

Čak 84 posto ispitanika najnovije GfK-ove ankete ne odobrava Sanaderov povratak u politiku. Vox populi, reprezentiran na 400 ispitanika, definitivno je presudio Sanaderu. Čak 87 posto smatra ga odgovornim ili djelomično odgovornim za korupciju, 84 posto smatra da bi njegov povratak imao loš utjecaj na Vladu i premijerku Kosor, a 76 posto je uvjereno da ga treba isključiti iz stranke, što je danas i obavljeno. I konačni udarac – 78 posto ispitanika smatra da je Kosor bolja premijerka nego što je to uspio biti Sanader. Najviše se zamjerio sjevernoj Hrvatskoj, Slavoniji te Zagrebu i okolici, a najmanje Lici, Kordunu i Banovini.

Promašio efekt ukazanja

Premijerka u odnosu na njega bodove skuplja najviše u Istri, Primorju, Gorskom kotaru te Zagrebu i okolici. Čak 74 posto ispitanika iz Dalmacije također smatra da je bolja na svom mjestu od Sanadera. Očito, Sanader je potpuno promašio efekt svog ukazanja. Od njega više nitko ništa ne očekuje, podrške nema, uteg je svima... Slaže se s tim i predsjednik države Stjepan Mesić. Izbacivanje Sanadera iz stranke, po njemu, donosi stabilizaciju HDZ-a.

– Sanader je pučem pokušao preuzeti kontrolu nad strankom, a drugi korak bilo bi rušenje Jadranke Kosor. No Kosor sada ima većinu i može nastaviti. Opozicija bi sada morala pokazati zrelost i ne forsirati izvanredne izbore u ovom trenutku kako bi se izbjegla konfuzija koja bi nas mogla odvesti natrag. Uostalom, zašto vlada ne bi bila i manjinska. Mislim da će se naći nekoliko zastupničkih ruku koje će nadoknaditi nekoliko Sanaderovih fanova ako ih i povuče sa sobom – kaže Mesić.

Žarko Puhovski tvrdi da je Sanader okruženje koje ga je uvjeravalo da je potreban zamijenio javnim mišljenjem.

Milanović ponovno 'spava'

– Osim iracionalne potrebe da bude spasitelj, Sanader je imao i konkretan plan – mjesto predsjednika Sabora. Tako bi, vjerovao je, vratio politički utjecaj i spriječio istrage – kaže Puhovski. I njemu se čini da bi Sanader mogao komplicirati život premijerki okupi li oko sebe nekoliko saborskih zastupnika. Zoran Milanović je, po običaju, propustio priliku nastupiti državnički i oglasiti se.

– Ugodno su iznenadili Darinko Kosor i Friščić svojim izjavama. Pitanje je samo hoće li se sada Sanader ponašati samoubilački i pokušati sa sobom povući i druge. Mislim da ga provocira mogućnost da do ljeta cijela zemlje zbog njega bude blokirana zbog izvanrednih izbora, ali nadam se da ima još toliko zdravog razuma da to ne napravi – analizira Puhovski.

Ključne riječi

Komentara 19

Avatar comparator
comparator
13:15 05.01.2010.

Veliki problem svake vlade je njezin image.Upravo pokušaj nekih medija je stvorio dojam da je Sanaderov povratak moguć.I Hrt potpuno iskrivljuje političku sliku što je bilo jućer vidljivo iako ni u jednom trenutku nisam sumnjao u snagu predsjednice vlade.Oni koji žele izbore i na sljedećim izborima neće biti zadovoljni jer bilo koja opcija pobjedi biti će usmjerena ka istim ciljevima,a život će biti težak.

MM
Mladen Miletić
11:18 05.01.2010.

Čak 72 posto Hrvata ne želi Sanaderov povratak , dok 100% Hrvata uživa i veseli se novome boljeme haraču i prijevari sa božičnicom. Zašto toi nevole IVU zato jel su mu \"prijatelji Hrvati počeli podbacivati navodne nedokazive lopovije...

MM
Mladen Miletić
11:23 05.01.2010.

Čak 72 posto Hrvata ne želi Sanaderov povratak , to su 72% pametni koji sude i vjeruju politici i plačenim novinarima koji prouzvode političke lopove i smjenjuju kaljaju ljude svoje sugrađane Hrvate...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije