Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 75
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zdravstveni odgoj

Čak 56 posto građana protiv crkvenog miješanja u obrazovanje

Bozanić
Patrik Macek/PIXSELL
08.01.2013.
u 17:25

Uvođenje zdravstvenog i seksualnog odgoja u cijelosti je podržalo 41,5 posto ispitanika, dok je protiv njega 22,3 posto građana

Najnovije opsežno istraživanje u Hrvatskoj pokazalo je da više od polovine građana smatra da se Crkva ne treba miješati u obrazovni sustav, piše HRT.

U istraživanju koje je provela agencija Promocija plus CRO Demoskop 56,2 posto građana kazalo je da se Crkva ne treba miješati u obrazovni sustav. S druge strane je 35 posto ispitanika kazalo da je seksualni odgoj kao dio zdravstvenog odgoja svjetonazorski neprihvatljiv za katolike i da roditeljima treba prepustiti pravo izbora.

Uvođenje zdravstvenog i seksualnog odgoja u cijelosti je podržalo 41,5 posto ispitanika, dok je protiv njega 22,3 posto građana. Manje izmjene u programu napravilo bi 13,8 posto ispitanika, a veće njih 7,6. Najviše seksualni odgoj podržavaju birači SDP-a, dok je samo 18,8 posto glasača HDZ-a za takav program.

U ovom istraživanju čak 23 posto hrvatskih građana izabralo je sukob Ministarstva obrazovanja i Katoličke crkve u vezi sa zdravstvenim, odnosno seksualnim odgojem za najvažniji događaj u posljednjih mjesec dana. Ova tema bila je "jača" i od gospodarske krize te pada kreditnog rejtinga Hrvatske.

>>U mjesecu najveće krize događaj mjeseca - seksualni odgoj

Komentara 591

OB
-obrisani-
19:15 08.01.2013.

pupoljak "cure-dečki" vi??..hahahahaha

KV
kviki111
19:16 08.01.2013.

08.01.2013. u 19:14h prsan je napisao/la: Homići..mislim da je vrijeme da se uspostavi ----------------------------------------------------------------------------------------------------- Zar nije čudno da im kriminalci ne smetaju čak što više agitirali su polupismene bakice da glasaju z njih!

MR
mravac8
19:15 08.01.2013.

abram Jovanović je, ako se ne varam liječnik. Dakle, završio je medicinski fakultet. A ako je sposoban završiti medicinski fakultet mislim da je sposoban za puno toga još. Da i borio se sa puškom u ruci u Domovinskom ratu. Itu. I za to je bio sposoban. Ti si sposoban samo vrijeđati, hračkati po čovjeku?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije