Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'teatar apsurda'

U mjesecu najveće krize događaj mjeseca - seksualni odgoj

bozanić, milanović
Foto: Jurica Galoić/Pixsell
06.01.2013.
u 11:19

SDP početkom siječnja bilježi i najslabiji rezultat od posljednjih parlamentarnih izbora

Sukobi Ministarstva obrazovanja i Katoličke crkve u vezi zdravstvenog, odnosno seksualnog odgoja najvažniji je događaj u našoj zemlji u posljednjih mjesec dana, smatra to 23 posto hrvatskih građana. Tako je ova tema pretekla gospodarsku krizu koja u kulminaciji sukoba oko seksualnog odgoja doživljava pravi "procvat", a prosinački pad kreditnog rejtinga zemlje kao jasan indikator ove krize tek je na sedmom mjestu, pokazalo je redovito mjesečno istraživanje agencije Promocije plus o društvenim i političkim preferencijama CRO Demoskop, koje je provedeno u prvim danima siječnja.

>>Spolni odgoj podijelio Crkvu i Vladu. Ovo je pet spornih tema

Teatar apsurda

"Koristeći se književno- kritičarskim jezikom, radi se o pravom teatru apsurda", napominju u agenciji.

Nešto češći izbor za događaj/temu mjeseca bilježi gospodarska kriza u zemlji (20%), objava Registra branitelja (9,2%), pripreme za uvođenje fiskalnih blagajni (5,1%), štrajkovi i prosvjedi radnika diljem zemlje (4,4%), legalizacija bespravno izgrađenih objekata (4,0%), pad kreditnog rejtinga zemlje (3,2%).

Vlada bilježi pad potpore

Istraživanje pokazuje da, godinu dana od formiranja koalicijske Vlade okupljene oko SDP-a, postojeća Vlada bilježi pad potpore svojoj politici, pad ocjene za njezin rad, dok glavna stranka vladajuće koalicije bilježi nastavak pada potpore. U odnosu na prošlomjesečne rezultate zabilježen je rast među nepodržavateljima politike Vlade (od 2 postotna poena). U usporedbi s rezultatima iz prvog mjerenja u veljači ta se podrška strmoglavo spustila s tadašnjih 69,3 posto na sadašnjih 36,6 posto. Taj je trend zabilježen i u školskoj ocjeni rada Vlade koja je za prvu godinu mandata ocijenjena s mršavom dvojkom (2,32), a početkom veljače prošle godine ona je iznosila 3,1.

SDP početkom siječnja bilježi i najslabiji rezultat od posljednjih parlamentarnih izbora, odnosno 26 posto izbora (prema prošlomjesečnih 26,5%, ili najviših 34% iz veljače prošle godine). Unatoč ovom padu potpore SDP je i dalje vodeća hrvatska stranka s još uvijek izraženom prednošću pred najvećom opozicijskom strankom. HDZ, unatoč padu potpore Vladi i padu ocjene za njezin rad, nije uspio zabilježiti veći porast izbora koji početkom ovog mjeseca iznosi 19,2 posto (prema 19,3% iz prosinca). Uz ove dvije stranke još samo Laburisti prelaze izborni prag na nacionalnoj razini i to s izborom od 9,7 posto (prema 10,2% iz prosinca).

Josipović najpozitivniji, Sanader najnegativniji

Predsjednik Josipović najpozitivniji je političar u zemlji čime se nastavlja njegova dominacija na ljestvici odabira najpozitivnijeg hrvatskog političara, a koja traje od početka njegova mandata. Drugo mjesto na ovoj ljestvici drži Dragutin Lesar, dok je premijer Milanović na trećem mjestu. Slavko Linić se probio na četvrto mjesto, Željko Rohatinski je na petom mjestu, a slijedi čelnik HDZ- a Tomislav Karamarko.

Osuđujuća presuda bivšem premijeru i bivšem predsjedniku HDZ-a Ivi Sanaderu još je prošli mjesec priskrbila vrh ljestvice negativnog doživljaja hrvatskih političara gdje se zadržao i ovaj mjesec. Bivši potpredsjednik Vlade Radimir Čačić na drugome je mjestu. Slijedi predsjednik vodeće opozicijske stranke Tomislav Karamarko. Zoran Milanović je na četvrtom mjestu.

>>Vlada napušta Čačićev plan: Okreće se privatnim investicijama

>>2.700 liječnika i zdravstvenih djelatnika protiv spolnog odnosa

Komentara 50

DH
dalibor.hren
16:13 06.01.2013.

Pustite zdravstveni odgoj i primite se ekonomije i gospodarstva!

MA
Maximir
16:12 06.01.2013.

S tim da su kavgu započeli crveni. Crkva je samo dostojanstveno odgovorila. Skreću temu s najbitnijih pitanja na nebitno, kako bi zataškali da su financije propale.

OB
-obrisani-
11:56 06.01.2013.

Zašto apsurd???? pa tako se to radi za one koji ne znaju, Ekonomska katastrofa je vidljiva odavno a građani su počeli osjećati posljedice te pogubne ekonomije snažnije.U međuvremenu (da se Vlasi ne dosjete) čika je spremio tajni plan seksualne revolucije koju je trebao progurati u školstvo. Prekomjernim granatiranjem loših poteza Vlade niti se ne zna broja dok ćirilica ulazi na vrata u Vukovar.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije