Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Drama kod Zagreba

HGSS-ovci cijelu noć tražili mladića (16): Javio da se izgubio pa mu se ugasio mobitel

Potraga HGSS-a
Foto: HGSS
1/4
26.04.2019.
u 12:18

U potrazi je korišten i dron sa termovizijskom kamerom, zapovjedno vozilo, quad vozilo i potražni psi

Na dežurni telefon HGSS-a Stanice Zagreb 24. travnja u 22 sata stigla je dojava od strane policije o nestanku 16-godišnjeg mladića.

Mladić se naime uputio na trčanje iz sela Gornja Drenova, a nakon određenog vremena javio se roditeljima kako je izgubljen. Pokušali su ga locirati preko mobilnih aplikacija, ali dolaskom na lokaciju mladića nije bilo, a mobitel mu se ugasio.

Na teren je izašlo 18 članova HGSS Stanice Zagreb koji su tragali cijelu noć, na terenu je bio i potražni pas. Na terenu su još bili i policija te 17 članova DVD-a Sv. Ivan Zelina. Rano ujutro u pomoć su pozvane Stanice: Krapina, Varaždin, Novska, Koprivnica, Čakovec, Ogulin, Karlovac i Samobor.

"Sveukupno je u potragu bilo uključeno 43 člana HGSS-a. Helikopter MORH-a bio je u pripravnosti za polijetanje. U potrazi je korišten i dron sa termovizijskom kamerom, zapovjedno vozilo, quad vozilo i potražni psi". priopćili su iz HGSS-a. 

U četvrtak, 25. travnja u 08,25 sati mladić se vratio neozlijeđen kući. Rekao da je prespavao u šumi, te kako bi mu bilo toplije pokrio se s lišćem.

"Ovim putem želimo se zahvaliti vatrogascima, policiji  i Centru 112 na izuzetno dobroj suradnji", poručili su iz HGSS-a. 

Video: HGSS spašavao penjača na Biokovu

Ključne riječi

Komentara 12

Avatar Hadezeov domoljub
Hadezeov domoljub
13:02 26.04.2019.

Današnja mladež se izgubi u vlastitom vrtu.

SA
sargu123
13:23 26.04.2019.

Previše je gledao Bear Gryllsa.

NE
Neutralac
21:33 26.04.2019.

Danas se moze odrediti tocan polozaj nekoga analizirajuci podatke iz mobilnih antena u okolici.....to se vani radi normalno...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije