Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
privatizacija coninga

Čačićev suradnik povukao tužbu protiv novinara

Krešimir Kovač
Foto: Marinko Jurinec/PIXSELL
1/2
27.01.2014.
u 15:19

Krešimir Kovač autor je knjige “Uspon Radimira Čačića 90-ih” u kojoj je istraživao privatizaciju Coninga koju je ocijenio bizarnom

– Postupak privatizacije Coninga bizaran je i nakon svih tih godina trebalo bi vidjeti na koji način je došao u privatne ruke i ima li tu nepravilnosti ili nema – smatra novinar Krešimir Kovač. Bivši direktor Coninga Dragutin Lovrenčić povukao je jutros tužbu zbog klevete, koju je prije tri godine podnio protiv novinara Krešimira Kovača. Time je i okončan postupak koji se vodio protiv Kovača na Općinskom sudu u Varaždinu.

Kovač je, podsjetimo, autor knjige “Uspon Radimira Čačića 90-ih” u kojoj je istraživao privatizaciju Coninga koju je ocijenio bizarnom. Kovač je u knjizi iznio i tvrdnju da je Coning u to vrijeme sustavno obezvrjeđivan i kako je to “činio Čačić sa svojim najbližim suradnicima”.

Predugo je trajalo

Lovrenčić pak smatra da je Kovač u knjizi iznio “hrpu neistina”. Od tužbe je, kaže, odustao, jer je proces predugo trajao.

– Danas, tri godine od podnošenja tužbe, izgubio se smisao ovog postupka i sada Kovač samo iskorištava postupak za vlastitu samopromociju u čemu ja više ne želim sudjelovati – kratko je objasnio zašto je povukao tužbu protiv Kovača. Kovač je pak zadovoljan ishodom postupka. I dalje smatra da nije ni u čemu pogriješio jer mu namjera nije bila nikoga oklevetati.

 ‘Tko će odgovarati?’

– Moja ocjena privatizacije Coninga kao bizarne nije slučajno dana, što sam opširno na sudu i obrazložio. Od same procjene vrijednosti poduzeća, za koje nije jasno vrijedi li 16, četiri ili devet milijuna maraka, te je li to plaćeno sredstvima samih dioničara ili nije, pa poništenje poništenja privatizacije... Ukupno cijeli postupak je bizaran i mislim da bi nakon svih tih godina trebalo vidjeti što je s tim svim vrijednostima Coninga, na koji način je došao u privatne ruke i ima li tu nepravilnosti ili nema – komentirao je Kovač, koji se pita kakva je budućnost Coninga.

 – I dalje nije riješeno što je 51 milijun kuna poreznih dugovanja koje je Radimir Čačić kao direktor Coninga skrivio. Nije riješena ni privatizacija i mislim da je upitno zavrjeđuju li takva tvrtka i menadžment treću priliku – zaključuje.

Komentara 2

LE
LeonardS
16:32 27.01.2014.

A nikog nije briga što Coning nije isplačivao male koopernte pa su i dan danas zbog toga u problemima ali je bitno da država je dužna njemu i da će si koliko - toliko naplatit, gdje je tu pravda

TO
thajrul1@optinet
14:12 28.01.2014.

Bravo, Krešo!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije